Nieuws

Goede sfeer tijdens bezinningsdagen mavo 3

By december 16, 2015februari 15th, 2021No Comments

Goede sfeer tijdens bezinningsdagen mavo 3

We zijn inmiddels alweer een week thuis en we kunnen terugblikken op drie fantastische bezinningsdagen. Even weg van school en lekker geen lessen! Leerlingen uit mavo 3c vertellen over hun driedaagse in Loon op Zand.

Lichtelijk gespannen trapten de derdejaars leerlingen naar Loon op Zand.  Bij aankomst op kampeerboerderij Land van Kleef, werden de slaapzalen ingericht en de bedden geclaimd. Meghan: ‘Ik vond het fijn dat je aan mocht geven bij wie je wilde slapen.’

Vervolgens was er een gezamenlijke lunch in de eetzaal. Over het eten waren de leerlingen erg te spreken. Iris: ‘Het eten was erg lekker en natuurlijk was er meer dan genoeg.’ Vooral de Turkse pizza’s en de broodjes kroket vielen erg in de smaak.

Veel leerlingen wisten niet wat ze moesten verwachten van het ‘bezinnen’. Gelukkig viel het ze enorm mee. Lindsey: ‘Door de vele gesprekken en opdrachten krijg je een heel ander beeld van een persoon. Je gaat hierdoor anders naar elkaar kijken. Je hoeft ook bang te zijn dat je iets moet vertellen wat je niet kwijt wil.’ Maxwell denkt er ook zo over: ‘ Ik vond het interessant, omdat je leert met andere mensen om te gaan en vooral met andermans gevoelens. Het bijzondere is, dat je de mensen uit je groepje vooraf vaak niet zo goed kent.’ Cheyenna: ‘Ik vond het inspirerend. We hebben nagedacht over onszelf en over hoe je in het leven staat. Het is belangrijk dat je respect hebt voor anderen en zij ook voor jou.’

Ook dit jaar werd het onderdeel Over de streep zeer positief beoordeeld. Leerlingen hebben het gevoel dat ze elkaar beter leren kennen en zien heel duidelijk dat de meeste medeleerlingen ook iets hebben meegemaakt.

Naast het bezinnen stonden er nog veel andere activiteiten op het programma. Vooral over de sportieve onderdelen zijn de meesten enthousiast. De weergoden lieten ons dit jaar zeker niet in de steek: in tegenstelling tot vorige edities kwam de temperatuur ruim boven het vriespunt en liet de zon zich regelmatig zien. Roy: ‘Tijdens de eerste middag hebben we leuke spellen gedaan in het bos bij de kampeerboerderij: we moesten over een balk lopen en we speelden duo-voetbal.’ Ook de grote speeltuin bleek zélfs bij leerlingen uit mavo 3 erg populair!

’s Avonds werden de leerlingen vermaakt met een bosspel en met workshops. Matthijs: ‘De workshops waren leuk en goed georganiseerd en het kampvuur achteraf was ook erg gezellig.’ ‘Het kampvuur was inderdaad geslaagd, maar ook de leraren zijn tijdens deze dagen heel anders dan op school,’ vindt Daphne. Zo zie je maar, dat je niet alleen elkaar, maar ook de docenten van een andere kant leert bekijken!

De sfeer was uitstekend en ook het weer zat mee: we kijken terug op drie sportieve, leerzame en gezellige dagen.

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact