Nieuws

Internationale stage TTO5….. gewoon op school!

By december 8, 2015februari 15th, 2021No Comments

Internationale stage TTO5….. gewoon op school!

Wij zijn Max Trommelen en Laura de Smit uit Tvwo 5. Wij doen dit jaar onze internationale stage. We wisten allebei niet goed wat we wilden doen maar toen kwam deze bijzondere kans. We moesten solliciteren en uiteindelijk zijn wij gekozen om mee te helpen aan het project Early School Leaving. Dit project houdt in dat docenten en leerlingen uit verschillende landen (Cyprus, Griekenland, Spanje, Roemenië, Turkije en Nederland) bij elkaar komen om met elkaar te praten over vroegtijdig schoolverlaten  en wat er gedaan kan worden om dit tegen te gaan.  Het project start met een eerste bijeenkomst in Dongen en wel van 14 tot en met 18 december.

Wij hebben een belangrijke rol in het regelen van allerlei zaken rondom deze eerste bijeenkomst. Zo regelen wij bijvoorbeeld een spelletjesavond voor de leerlingen en moeten wij een presentatie over het Nederlandse schoolsysteem houden. Onze gasten verblijven in ’t Volderke in Dongen. Wij hebben hiervoor ook een kamerindeling gemaakt, de huisregels in het Engels vertaald en wij zullen tijdens het verblijf van de partners in Dongen als gastheer en gastvrouw optreden. En we zijn  tolk/ vertaler bij de diverse lezingen die er gehouden worden.

Dit is pas deel 1 van onze stage. Na de kick-off meeting hier in Nederland gaan wij ook mee naar één van de partnerlanden. We vinden het echt super dat ons deze kans wordt aangeboden!

Laura: ‘Ik heb heel erg veel zin in het project en ik kijk ernaar uit om de leerlingen en leraren uit de andere landen te mogen verwelkomen. Ik ga mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat zij het de komende week naar hun zin zullen hebben!’

Max: ‘Het wordt zeker interessant. Mensen uit allerlei uithoeken van Europa komen bij elkaar en wij staan bijna in het middelpunt. De week in Nederland wordt een geweldige start voor het hele project, daar zorgen wij wel voor. Desnoods met stroopwafels.’

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact