Nieuws

Klas Tvw2b gaat virtueel de grens over

By december 7, 2015februari 15th, 2021No Comments

Klas Tvw2b gaat virtueel de grens over

Pepernoten, schooluniformen en riksja’s, wat hebben deze drie dingen met elkaar te maken? Welnu: Klas Tvw2B neemt deel aan “Europe meets India” EUmind  Regions. Op 3 december hebben de leerlingen in de les “geography” voor de diverse onderzoeksthema’s contact gehad met leerlingen van Mainadevi Bajaj International School in Mumbai. “Vinden jullie Nederlands eten, kaas of pepernoten lekker”, werd gevraagd door onze leerlingen. In India kunnen leeftijdsgenoten zich vaak geen voorstelling maken van een doorsnee Nederlandse maaltijd. “Vinden jullie pizza lekker of een hamburger?” Deze producten van globalisering zijn natuurlijk overal wel bekend, al zul je in Mumbai tevergeefs zoeken naar een Big Mac. Ook thema’s als schooluniformen zijn besproken, het gebruik van mobiele telefoons op school (daar echt nog een taboe) en op welke manier ga je naar school, daar met de schoolbus of een gemotoriseerde riksja en hier gewoon op de fiets. Ook vaardigheden als het werken met een onderzoeksplan en het opstellen van een goede vragenlijst maken deel uit van het Regions project. Leerlingen hier hebben van hun leerkracht aardrijkskunde al wat Hindi geleerd, op 17 december gaan we weer in gesprek met India. Een belangrijke schakel in het besef dat internationalisering in de huidige tijd belangrijk is, mede ook als voorbereiding op een studenten uitwisseling later in de loop van de VWO-loopbaan.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact