Nieuws

Life today isn’t that bad!

By november 30, 2015februari 15th, 2021No Comments

Life today isn’t that bad!

Mopper je wel eens op je docent, omdat je strafwerk krijgt? En beklaag je je dat je iedere dag op tijd op school moet zijn? Heb je ook niet altijd zin om bijvoorbeeld vakken te vullen bij Albert Hein op je vrije zaterdag? Stop whining, life today isn’t that bad at all!

Dát hebben de leerlingen van klas 2Thavo, klas 2(T)vwo en klas 3vwo afgelopen donderdag ervaren tijdens een interactieve toneelworkshop onder leiding van Kate en Stuart, twee Engelstalige acteurs van het Phileas Fogg Theatergezelschap. De leerlingen waanden zich even terug in het Victoriaanse tijdperk (1840-1900). Een tijdperk waarin jongeren nauwelijks de gelegenheid hadden om te studeren en al vroeg moesten werken in de mijnen of al bedelend de straat op moesten om te zorgen dat broertjes en zusjes te eten kregen thuis. En áls je al naar school mocht, dan werd je met de regelmaat van de klok door je docent afgestraft met een rietje wanneer je niet precies deed wat van je verlangd werd. Dat waren nog eens tijden.

In kleine groepjes werden losse scènes ingestudeerd die uiteindelijk heel kunstig samengevoegd werden tot een indrukwekkend toneelstuk. Het publiek heeft genoten: van het instuderen van de scènes, de glansrijke rollen die de leerlingen én een viertal docenten (mevr. Van Gastel, mevr. Barends, dhr. Tennebroek en dhr. Van der Heide) speelden en niet te vergeten van de heerlijke hapjes die door de leerlingen zelf klaargemaakt waren voor bij de koffie en de thee.

Dank aan leerlingen én aan deze vier docenten, die allen hebben laten zien dat zij niet alleen goed in het Engels kunnen communiceren, maar ook briljant kunnen acteren. En natuurlijk ook dank aan het publiek voor het fantastische applaus.

Foto’s van dit evenement treft u aan op de website van het Cambreur College.

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact