Nieuws

Gasten vanuit het basisonderwijs getrakteerd op wereldse gerechten

By november 24, 2015februari 15th, 2021No Comments

Gasten vanuit het basisonderwijs getrakteerd op wereldse gerechten

Derdejaars leerlingen van gebouw B hebben vorige week dinsdag voor een heerlijk internationaal diner gezorgd onder leiding van docente Liesbeth Romme. Bieke, Femke, Azize, Annemée, Jessica en Chaimaei hebben ’s middags in de keuken van het B-gebouw alle voorbereidingen getroffen en stonden keurig met hun rode restaurantsloven klaar om een glaasje in te schenken voor de gasten. Daarna werden deze meegenomen naar in een culinaire reis naar zuidelijke landen met Marokkaanse couscous met gamba’s,  een heerlijke Indiase pompoensoep, Spaanse balletjes met aardappeltortilla en tot slot een smaakvolle Italiaanse tiramisu.

Voor de leerlingen is dit een uigelezen kans om dat wat ze in het lesprogramma krijgen aangeboden ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Voor docenten groep 8 en directeuren van onze basisscholen is het een leuke manier om hun oud-leerlingen aan het werk te zien. En dat ze dat goed afgaat, dat hebben we allemaal kunnen constateren.

Jaarlijks kent het Cambreur College de traditie om in november met de basisscholen direct in contact te komen, zodat leerlingen en hun welbevinden en prestaties besproken kunnen worden, maar ook nieuwe ontwikkelingen in basis- en voortgezet onderwijs gedeeld kunnen worden.

Dit jaar stonden de nieuwe ontwikkelingen naar een verticale school prominent op het programma.

In het restaurant daarna informeel met elkaar de avond doorbrengen, waar het natuurlijk ook weer over onderwijs gaat, is verrijkend en uiterst zinvol.

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact