Nieuws

It’s raining cats and dogs

By november 19, 2015februari 15th, 2021No Comments

It’s raining cats and dogs

Examenleerlingen van de mavo en het vmbo beleefden dit jaar weer een onvergetelijke week in Londen. Na de reis met de boot vanuit Calais naar Dover volgde het ene na het andere hoogtepunt. Kastelen, mooie dorpen en tenslotte natuurlijk Londen waar de gastgezinnen al stonden te wachten op hun logees. Zenuwachtig en verlegen vertrokken de leerlingen naar hun tijdelijke thuis. De volgende dag bleek het ijs echter al gebroken en vertelden ze enthousiast over hun eerste nacht bij dat gezellige Engels gezin.

De maandag en dinsdag dreigden door de vele regenbuien in het water te vallen wat ook wel weer spectaculaire foto’s opleverde van auto’s die tot de deuren in het water stonden. Gelukkig klaarde het vanaf dinsdagmiddag  op  en werd de al mooie week nog mooier met bezoekjes aan de hoogtepunten van Londen zoals St. Paul’s Cathedral, Tower bridge, the London Eye en Covent Garden.  Ook Madame Tussauds, het voetbal stadion van Arsenal en het Natural History Museum vielen bij de leerlingen erg in de smaak.  Genieten was het op donderdagavond bij de spetterende musical Bend it like Beckham en tijdens de terugreis naar de gastgezinnen door een prachtig verlicht London by night.

Veel leerlingen namen vrijdagochtend emotioneel afscheid van hun gastouders alsof ze elkaar al jaren kenden. Voor de oversteek naar Frankrijk bezochten de leerlingen het prachtige plaatsje Canterbury waar de laatste ponden werden besteed aan ijs en proviand voor de terugreis.

De veerboot leek op de terugreis wel een cruiseschip met al die zonnende mensen op het warme  dek. Een mooie afsluiting van een reis die zo nat was begonnen.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact