Nieuws

Questklasleerlingen bezoeken het Cambreur College

By november 11, 2015februari 15th, 2021No Comments

Questklasleerlingen bezoeken het Cambreur College

Op vrijdag 6 november zijn de Questklassen (bovenbouwleerlingen die meer aankunnen) van basisschool Noorderpoort, Achterberg en St. Jan hartelijk ontvangen op het Cambreur College. De leerlingen hebben de afgelopen periode gewerkt aan het thema ” Leonardo da Vinci”.  Leonardo was naast kunstenaar en schilder iemand die zich bezighield met onderzoek en uitvindingen. Omdat op het voortgezet onderwijs ook regelmatig onderzoek wordt gedaan bij vakken zoals scheikunde, natuurkunde en biologie is er vanuit deze drie basisscholen contact gelegd met het Cambreur College.

Mevr. Oversteeg, biologiedocente, begon de gastles met een theoretisch gedeelte over het proces van onderzoek doen en vervolgens demonstreerde ze de uitwerking van een onderzoeksvraag: ” Welke invloed heeft kleur op je smaak ?”

Hierna waren de leerlingen zelf aan de beurt. Per groepje moesten ze hun eigen uitvinding kort, maar krachtig presenteren. Er waren erg leuke en originele ideeën: o.a een verwarmende paraplu, een knikkerbaan, een afstandbediening met braille, een nieuwe hoes voor tablets, een opvangsysteem voor uitlaatgassen en een combinatie van een parachute en een boot voor noodlandingen. Het is niet ondenkbaar, dat enkele van deze uitvindingen ooit werkelijkheid worden. Uyen Oversteeg sprak haar waardering uit over de kwaliteit van de uitvindingen van de leerlingen. Deze gastles was een geslaagde afsluiting van het project over ” Leonardo da Vinci”.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact