Nieuws

Fit & Fun-deelnemers sporten veelzijdig!

By oktober 22, 2015februari 15th, 2021No Comments

Fit & Fun-deelnemers sporten veelzijdig!

Fit & Fun is op 6 oktober met enthousiaste nieuwe deelnemers gestart.

We hebben het dan over fanatieke sporters die allemaal een eigen doel hebben: een betere conditie of meer kracht of wat minder gewicht of meer snelheid of een combinatie van deze vier. En dit allemaal op een gezonde en verantwoorde manier.

De plek waar we deze leuke training geven is sportcentrum De Vennen.  Maar bij mooi weer gaan we ook zeker naar buiten om daar lekker te sporten.  Een voorbeeld daarvan is het volgen van een Bootcamptraining.  Ook de sportzaal van het Cambreur College is plaats van handeling: Hier doen we vooral intensieve circuitopdrachten en spellen.

Als illustratie een kort filmpje waarbij de leerlingen aan het fitnessen zijn en waarbij bijna alle spiergroepen worden gebruikt. Wellicht een aansporing voor nieuwe actievelingen.

Het Cambreur College en Sportcentrum  De Vennen werken intensief samen

Hoewel de sportaccommodatie van het Cambreur College uitstekend is, zoeken we toch met groepen leerlingen de uitdaging bij De Vennen. Niet alleen het Fit&Fun-programma vindt hier plaats,  de Cambreurleerlingen gaan ook tijdens reguliere lessen naar De Vennen om daar lessen te volgen. Hier maken ze kennis met fitnessprogramma’s en met bijzondere groepslessen. Na hun Cambreurtijd willen we immers graag, dat onze leerlingen het plezier in sporten blijven houden en dus op zoek gaan naar mogelijkheden buiten school.

In de bovenbouw werkt de sectie LO van het Cambreur College aan een project onder de naam SOLO. Dit staat voor Sport Oriëntatie Lichamelijke Opvoeding. Voor dit project gaan leerlingen van de bovenbouw op bezoek bij verschillende verenigingen ensportcentra om ervaring op te doen in het aanbod van sporten die in de directe omgeving worden aangeboden.  Onze leerlingen lopen warm voor dit sportproject, omdat ze in grote mate een eigen keuze hebben in de sporten die ze kunnen beoefenen. Op de foto onze leerlingen actief bij sportcentrum De Vennen bij een circuittraining.

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact