Nieuws

11th edition of the Times Comprehensive Atlas of the World

By oktober 8, 2015februari 15th, 2021No Comments

11th edition of the Times Comprehensive Atlas of the World

Bericht van Br. Harrie Schellen m.afr.

Witte Paters te Dongen

Betreft: 11th edition of the Times Comprehensive Atlas of the World

 

Ik ga tegen einde van deze maand verhuizen en neem deze atlas niet mee. Na 13 jaren in Dongen gewoond te hebben dacht ik om deze atlas aan het Cambreur College cadeau te doen. Misschien dat daar wel gebruik van gemaakt zal worden door de  “Staatslieden van Morgen” van de aardrijkskunde-afdeling van het college.

 

Na een verblijf van 40 jaar als missionaris in Tanzania streek Br. Harrie Schellen neer in Dongen. 13 jaar lang is hij woonachtig geweest bij de Witte Paters, een wellicht niet meer bij de jongere generatie bekend maar daarom niet minder mooi stukje Dongen. Omdat hij gaat verhuizen, wilde hij deze prachtige atlas achterlaten voor onze leerlingen van het Cambreur College. Iedere aardrijkskundedocent weet, dat er niets mooiers is dan af en toe weg te dromen in een atlas en te fantaseren over alle oorden die je ooit nog wil bezoeken. Het feit dat je daar vervolgens prachtige verhalen over kunt vertellen maakt het vak van (aardrijkskunde)docent het mooiste van de wereld. Dankzij Br. Schellen beschikt de sectie aardrijkskunde nu over een wel heel bijzonder exemplaar. Wij willen hem, mede namens onze “Staatslieden van Morgen” , langs deze weg dan ook nogmaals hartelijk danken voor het mede mogelijk maken van nieuwe dromen!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact