Nieuws

Catalunya, een reis om nooit te vergeten

By oktober 6, 2015februari 15th, 2021No Comments

Catalunya, een reis om nooit te vergeten

Costa Brava in september: met 59 leerlingen van havo5 en vwo6  logeerden we  hier en bekeken kunst, landschap en cultuur. Een culturele reis,waarbij we hebben genoten van al het goede dat Catalunya ons te bieden heeft.

Catalunya? Jazeker. We noemen het wel onze Barcelonareis, maar we zijn niet alleen in Barcelona geweest. Natuurlijk hebben we de prachtige Sagrada Familia bezocht, hebben we over de Ramblas gewandeld , hebben we geluisterd naar de klanken die uit het immens grote orgel van Palau de Musica kwamen, hebben we op de grootste bank ter wereld gezeten in Parc Guell en hebben we net gedaan of we Lionel Messi himself waren in Camp Nou. We zijn kriskras door de Gotische Wijk in Barcelona gelopen én gefietst en we hebben heerlijk tapas gegeten. Maar zoals gezegd, Catalunya is niet alleen maar Barcelona…. We hebben Figueras bezocht, waar het theatermuseum van Dali zich bevindt. We hebben gewandeld (en geshopt)  in het prachtig oude stadje Girona. We hebben genoten van het geweldige uitzicht, nadat we de bergen in Montserrat hadden beklommen en daar ook nog een glimp van de zwarte Madonna opgevangen hadden.  (Sommige leerlingen dachten zelfs dat ze naar dé Madonna gingen kijken, ik zal geen namen noemen.)

Kortom, wat een drukke week! Maar wat een heerlijke week. Prachtig weer, iedere dag een lekker zonnetje en 25 graden, de korte broeken konden nog even uit de kast.

Het was te gek! Zelfs het gesnurk van een niet nader te noemen persoon uit de bus, valt in het niet bij al het leuks dat we hebben gedaan.

Het was een week om nooit meer te vergeten!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact