Nieuws

Lille

By september 28, 2015februari 15th, 2021No Comments

Lille

Dinsdag 22 september om 08.00 uur vertrokken er drie bussen, gevuld met 110 derdeklassers en elf begeleiders, naar Roubaix en Lille. In Roubaix bezochten we onder leiding van een zestal Franstalige gidsen “La Piscine”, een prachtig gebouw dat ooit dienst deed als zwembad, maar later is getransformeerd tot museum. Je vindt hier veel regionale kunst: beelden, schilderijen en textiel. Het zal niemand ontgaan zijn dat vooral het gebouw zelf een grote culturele waarde heeft. Na de rondleidingen gingen we met de bus naar het centrum van Lille. Hier konden onze leerlingen in groepjes de stad verkennen. Lille is een prachtige stad, waar menigeen op weg naar zijn of haar vakantiebestemming vaak te snel voorbij rijdt. Ons bezoek bewees dat de stad echter een bezoek meer dan waard is. Het oude centrum staat vol met mooie gebouwen en gezellige winkeltjes. Onze derdeklassers lieten zich niet afschrikken door een paar spetters regen en gingen in groepjes een wandeling met opdrachten maken. Allen kwamen langs de kerk “Notre Dame de la Treille”, waar hun opdrachtenblad werd voorzien van een Cambreurstempel. Na afloop troffen ze hun docenten Frans op La Grand’ Place, bij de fontein, waar de kids een Fransman of Française mochten interviewen. Zo werd het Frans ook nog in de praktijk gebracht. Hierna was er voor iedereen nog aardig wat vrije tijd, die de meeste leerlingen goed wisten te besteden met winkelen en eten. De bus bracht ons ‘s avonds in tweeëneenhalf uur weer thuis. We kunnen allemaal terugkijken op een geslaagde dag met een prima sfeer. En het was nog leerzaam ook.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact