Nieuws

Geslaagd na drie jaar tweetalig havo

By september 14, 2015februari 15th, 2021No Comments

Geslaagd na drie jaar tweetalig havo

Eerste havo-leerlingen behalen hun juniorcertificaat

Feestelijk gekleed, trotse ouders in de zaal, een geslaagdenvlag en officieel te tekenen certificaten. Het leek op 9 september op het Cambreur College wel een diploma-uitreiking. En dat was het ook. De eerste lichting tweetalige havo-leerlingen mocht hun juniorcertificaat in ontvangst nemen. En dat niet alleen. Zij kregen zonder uitzondering het Cambridge First Certificate. In de zomervakantie kwam het verlossende bericht, dat zij allemaal geslaagd waren voor dit examen. Twee spannende dagen in juni waren zij in Eindhoven onderworpen aan diverse toetsen op het gebied van schrijven, luisteren, lezen en spreken van het Engels. Hun collega’s van het vwo hadden dit examen in maart gedaan. Zij kregen een paar maanden extra voorbereidingstijd. En wat bleek: de resultaten deden niet onder voor die van de vwo-ers. Alle reden dus voor een feestelijke bijeenkomst.

In Noord-Brabant zijn weinig scholen die deze kans aan de havo-leerlingen bieden. En dat terwijl deze praktische manier om Engels te leren en een internationaal georiënteerde opleiding te krijgen nu net prima past bij de pragmatisch ingestelde havo-leerling. Het Cambreur College heeft voor de tweetalige havo-leerling een eigen programma ontwikkeld. Zo kijken deze leerlingen terug op een geweldige uitwisseling met Italië. En over een kleine twee weken pakken zij hun koffers om naar Dublin af te reizen. We wensen hun goede reis!

 

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact