Nieuws

Kunstwerk CC20 sluit jubileumjaar af

By juli 17, 2015februari 15th, 2021No Comments

Kunstwerk CC20 sluit jubileumjaar af

Het idee kwam van kunstdocent Peter Nuijten. Hij bedacht een kunstwerk dat het twintigjarig bestaan van het CC extra glans moest geven, vormgegeven door onze eigen leerlingen. Leerjaar twee van de afdelingen mavo en bk ging ermee aan de slag. Het werd een tegeltableau, gemaakt van klei, waarin iedere leerling zijn eigen ‘handtekening’ plaatste via een reliëfje, met de eigen hand gecreëerd. Hierna werden de ‘handjes’ gedroogd en in een keramische oven gebakken. “Het mooie was dat alles héél uit de oven kwam,” vertelt Peter. Met name door de gestructureerde opbouw gingen de leerlingen steeds meer méé in het project en zagen ze met eigen ogen dat je met weinig heel véél kunt laten zien. Materie (de klei) die is gestold maar vervolgens als kunstwerk geest en ziel weer in beweging zet. Vandaar ook het onderschrift: CC 20 jaar – Een school in beweging.

Samen met collega Wil Borm werkte Peter het werk af; zo werd de tekst o.a. iets opgehoogd. Het resultaat is prachtig, met dank aan de leerlingen en aan de beide docenten Nuijten en Borm, die hierin de nodige uren geïnvesteerd hebben.
Op de laatste schooldag wordt het officieel onthuld.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact