Nieuws

Rob Näring zwaait af

By juli 6, 2015februari 15th, 2021No Comments

Rob Näring zwaait af

“Het wordt tijd voor andere zaken; bovendien gaan de onderwijsontwikkelingen zich herhalen. Tijd om afscheid te nemen,” zegt Rob Näring, sinds 1976 docent wiskunde op het Camreur College.
Rob begon in januari , bijna veertig jaar geleden hier. Eerder werkte hij al een half jaar op KTS Blauwe Kei in Breda. Daarvoor in het bedrijfsleven bij scheepsmotorenfabrikant Smit Boles. Omdat Rob Näring HBO Wergtuinbouw op de lerarenopleiding had gestudeerd, rolde hij het onderwijs in om het niet meer te verlaten.
“Ik voelde me hier altijd thuis. Een fijne school met leuke collega’s en bijna altijd plezierige leerlingen. Het voelde als een warm bad deze actieve school. Je had er veel voor over. Ik herinner me vooral de buiten- en binnenschoolse activiteiten waarvoor we zelfs veel zondagmiddagen opofferden. Denk dan aan het Kwèkgala, het docentencabaret, de sportdagen en de reizen. Vooral het cabaret is me bijgebleven. Drie keer per jaar hadden we een uitvoering waarbij we zo actueel mogelijk probeerden te blijven. We liepen onze tijd zelfs ver vooruit. Begin jaren tachtig introduceerden we al: witte en zwarte Sinterklazen en twijfelpieten, die voor de helft zwart geschminkt waren,” lacht Rob.
Als cultuurman bij uitstek komen zijn ‘krenten’ ook uit deze poot. Rob bezit fijne herinneringen aan cultuurevenementen als: Nacht der …, de schoolband, Boeie en het reizen.
Hij heeft altijd zijn ei kwijt gekund in het onderwijs. Hij rolde in tal van functies. Als decaan deed hij dik twintig jaar zijn best voor de leerlingen. “Sommige dingen komen op je pad en houden je jong en actief. Blijf genieten van de sfeer op school en het werken met jonge mensen. Dat is het belangrijkste in het onderwijs zou ik mijn collega’s willen meegeven.”
Rob denkt dat hij vooral de onderlinge gezelligheidzal gaan missen; de omgang met collega’s en de jongelui, de regelmaat en de veel geroemde Cambreur-sfeer. Zijn vrije tijd gaat hij invullen met reizen en knutselen aan motoren. Natuurlijk ontbreekt ook het muziek maken niet in het pensioneringspakket. Het wordt volgens hem een uitdaging om een nieuw levensritme op te bouwen
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact