Nieuws

Michiel Peeters stopt

By juli 6, 2015februari 15th, 2021No Comments

Michiel Peeters stopt

Na 1 ½ jaar basisschool Aloïsius werkte ik vanaf 28 september 1978 37 jaar als docent Nederlands op onze school. Ik heb ook als postbesteller bij de PTT gewerkt, dat deed ik er gewoon bij!
De laatste drie jaar veranderde de thuissituatie zo, dat ik vind dat mijn ‘onderwijshoudbaarheidsdatum’ verstreken is. Op 28 september ga ik weg, na mijn laatste kunstje: de organisatie van mijn laatste reisje naar Londen met onze vmbo’ers. Officieel afscheid van de collega’s neem ik op 3 juli. Voor mezelf begin ik met het vieren van de rest van mijn leven –na ook de betrekkelijkheid ervan te hebben ervaren- met een reis/kanotocht naar de zuidpool, om daar de ongerepte natuur te beleven in zomertijd (-5 graden Celsius)….
Het Cambreur is een gezellige, open school, ondernemend en sociaal.
Ik heb met Thieu Verharen (ex- gymdocent) de voorloper van de Cambreurdag opgezet. Herinner me historische kanotochten in de Biesbosch; met name het voorval dat Berry van de Bosch met zijn kano trachtte te ‘eskimoteren’ en dat Berry door het slib heen draaide en pikzwart druipend van de modder weer bovenkwam. En een tochtje over de Donge, waarbij Olaf van Mook met zijn kano verkeerd van de stuw afkwam en onderaan in de keerwals terechtkwam. Met veel geluk redden we toen ternauwernood zijn leven. 
Ik ben altijd met plezier naar school gegaan. Alleen de laatste jaren waren turbulent. Ik ben gestopt met het teamleiderschap toen ik na een val met de crossfiets helaas mijn rug brak. Naast de al genoemde krenten in de pap moet ik ook de buitenschoolse activiteiten noemen: ik heb ze met plezier georganiseerd en er met plezier aan meegedaan.
Als ik de leerlingen iets zou moeten aanraden dan is het dit: geniet van het leven! Soms kan het heel plotseling veranderen, zoals ik zelf heb ervaren. Speciaal voor het Cambreur wens ik de school een mooi nieuw gebouw toe, met vier vleugels –een klavertje vier- en een plein in het midden.
Natuurlijk ga ik het CC missen, vooral het contact met mijn collega’s, al zijn er zeker enkele die ik zal blijven zien. En… het leven gaat door: de kanotocht, het fietsen, mijn freelancebaantje, en er lopen nog enkele aanbiedingen…..
 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact