Nieuws

4 juni: een originele, zonnige en geslaagde sportdag

By juni 10, 2015februari 15th, 2021No Comments

4 juni: een originele, zonnige en geslaagde sportdag

Hoe onze sportdocenten het ieder jaar weer lappen, blijft gissen, maar uitgerekend op de mooiste dag van de hele lente werden de leerlingen van onze school getrakteerd op hun jaarlijkse sportdag.

Sportdag leerjaar 1 en 2 een feest

Verspreid over de velden van zowel VV Dongen als Hertog Jan barstte om 9 uur de strijd los om de eerste plaats, in de ochtend in klas 1 en in de middag in 2. Bij het spelen van hockey, voetbal, korfbal, slagbal, rugby en handbal lieten weer heel wat leerlingen hun talenten zien en verzamelden ze zoveel mogelijk teampunten. Belangrijker dan winnen was deze dag natuurlijk het plezierig samen sporten. Daarbij hielp het weer fantastisch mee. Klas 2 begon in de ochtend met het wedijveren op de baan van Atledo, waarna klas 1 in de middag het stokje overnam. Ook hier was het duidelijk dat er door geen enkel groepje de eerste prijs zomaar uit handen gegeven zou worden. Zoveel mogelijk punten halen voor je team tijdens het sprinten, kogelstoten, verspringen, speerwerpen, fietsbandwerpen en hoogspringen was voor sommigen nog een hele uitdaging. Op alle lokaties was de sfeer uitstekend! Leerlingen hielpen elkaar, moedigden elkaar aan en bestreden elkaar. Na de uiteindelijke prijsuitreiking keerden onze leerlingen moe maar voldaan huiswaarts. Het was een prachtige dag. Iedereen die heeft meegeholpen, nogmaals bedankt!

Mavo 3 en havo/vwo 4 hadden dezelfde onderdelen op het programma staan. Omdat ze twee van de drie onderdelen buiten mochten afwerken, kwam dat natuurlijk perfect uit!
De hockeyclinic werd, geleid door hoofdklassers uit het Gooi, waaronder twee internationals, onder een stralend zonnetje afgewerkt. Dribbelen om de pionnen, schieten op doel, wedstrijdjes spelen: we hebben het allemaal gedaan. Sommige leerlingen ontdekten dat hockey leuk is, andere dat hockey geen gemakkelijke sport is en weer andere dat hockey geen sport voor hen is!

In de Salamander was het een waar spektakel. Er werd een serie rolstoelbasketbalwedstrijdjes afgewerkt, opnieuw onder supervisie van een international. Het leidde tot veel hilariteit, botsingen en bijna-crashes. Het was even wennen, maar vanuit hun rolstoel slaagden de meest vaardige sportievelingen erin om de bal door de basket gooien. Alle leerlingen kwamen met opgetogen smoeltjes uit de hal.

In Dongen-Vaart stond ons een heftige activiteit te wachten: een heuse cursus American Football en veel push-ups voor de verliezers. De leerlingen werden door middel van verschillende oefeningen goed opgewarmd en daarna konden ze beginnen aan een partijtje. Hier en daar werd wat oneerlijk gespeeld, maar de scheidsrechter probeerde de wedstrijdjes in goede banen te leiden. We zijn nog geen geoefende American footballplayers, maar we hebben wel ‘fun’ gehad!
Kortom, drie originele onderdelen waar onze leerlingen zichtbaar van genoten.

Mountainbiken in Dorst en fitnessen en tennissen bij Multifit. Dat mochten onze VW5 leerlingen doen tijdens de sportdag. Onder een stralend zonnetje voelden sommige tennissers zich een echte Wawrinka of Serena Williams. Ook werden ze wéér iets sterker in de fitnesszaal. Mountainbiken was iets lastiger; ook daar werd hun uithoudingsvermogen, techniek en mentaliteit flink op de proef gesteld. Het was een leuke en afwisselende dag en sommigen hebben zich zelfs voorgenomen om vaker te gaan mountainbiken!

Een impressie van de sportdag –een filmpje- is te vinden op onze site.
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact