Nieuws

Oud-leerling Jules Calis stripjournalist

By juni 1, 2015februari 15th, 2021No Comments

Oud-leerling Jules Calis stripjournalist

"Ik wil absoluut geschiedenis gaan studeren", gaf Jules Calis aan in zijn laatste Cambreurjaar op de havo-afdeling. Het werd achtereenvolgens geschiedenis, journalistiek en autonome beeldende kunst. En deze drie aspecten verenigt hij in een bijzonder project: een stripboek over de belevenissen van regionale militairen die een tijdlang in Afghanistan gediend hebben. Bijzondere verhalen die vragen om een bijzondere vertelvorm. En een strip is in zijn ogen een toegankelijk medium voor een moeilijk onderwerp. Eind deze maand komt zijn boek ‘Van Brabant naar Afghanistan… en terug’ uit bij Uitgeverij Pix-4Profs/Jan Stads. Jules werkt als freelance illustrator, striptekenaar en grafisch journalist en illustreert verhalen voor De Volkskrant, NRC Next en BN/DeStem.
 

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact