Nieuws

Cambreur College behaalt vignet Gezonde School

By mei 28, 2015februari 15th, 2021No Comments

Cambreur College behaalt vignet Gezonde School

Het Cambreur College heeft onlangs het vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die de gezondheid van leerlingen verbeteren. Met het vignet laat de school aan leerlingen en hun ouders zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt. Het Cambreur College is één van de eerste VO scholen in de regio van GGD Hart voor Brabant die dit vignet heeft behaald.

Thema Sport en Bewegen
Naast het algemene vignet heeft het Cambreur College het themacertificaat Sport en Bewegen behaald. Dit themacertificaat geeft aan dat er binnen de school extra veel aandacht is voor sport- en beweegaanbod voor de leerlingen. Het Cambreur College heeft hier de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Zo is er het beweegprogramma Fit & Fun, stimuleert de school deelname aan de Avondvierdaagse, zijn er extra gymuren, sportieve sportprojecten, en is er een combinatiefunctionaris actief op de school die verbindingen met Dongense sportverenigingen legt.

Waarom Gezonde School?
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het Cambreur College voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijk en sociale ontwikkeling van de kinderen.

Meer informatie over het vignet Gezonde School is te vinden op www.gezondeschool.nl.
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact