Nieuws

India uitwisseling dag 3: 22 april 2015

By mei 11, 2015februari 15th, 2021No Comments

India uitwisseling dag 3: 22 april 2015

Wat een happening! India dag…daar staan onze gasten dan in vol ornaat als groepje bijeen geclusterd. Gespannen aangezien de aula volstroomt met leerlingen van 2/3 (T)vwo en 2 Thavo, geïnteresseerde collega´s en ouders van onze Nederlandse uitwisselingsleerlingen om de culturele show te aanschouwen. Een manier om Cambreur te laten snuiven aan de Indiase cultuur. Met muziek, dans en zang laten ze een stukje zien van hun cultuur. Wat een pracht en praal!

In de middag verzorgden onze gasten Indiase workshops voor de leerlingen van 3 (T)vwo. Onze leerlingen konden zogenaamde diya´s (kleine schoteltjes die als kaarsen gebruikt worden) kleien, het gangpad naar de personeelskamer versieren met behulp van rangoli (vloercreaties met gekleurd zand), Indiaas tekenen en de meiden konden zich laten kleden in de meest kleurrijke sari´s.

De avond kon niet anders afgesloten worden dan met een Bollywooddansavond in STIJL. Alle leerlingen, zowel Indiase en Nederlandse leerlingen waren geheel opgedirkt in traditionele kledij. Eén voor één kwamen de meiden in prachtige sari´s met de daarbij horende accessoires. Het is toch wel moeilijk lopen zo. Maar dat kon de pret niet bederven, gewoon erin dansen…en hoe!
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact