Nieuws

Beim Austausch alles paletti!

By mei 11, 2015februari 15th, 2021No Comments

Beim Austausch alles paletti!

Twee weken voor de meivakantie vond wederom de uitwisseling tussen een aantal leerlingen uit vwo4 en leerlingen van onze partnerschool uit Lünen (Duitsland) plaats.
Aan het begin van dit schooljaar waren onze partners in Duitsland al bij ons te gast, nu waren wij aan de beurt. Een aantal leerlingen uit vwo4 doet kort verslag:

Maandag, vertrek naar Lünen. Vroeg in de ochtend zijn we met zijn allen in de bus gestapt met eindbestemming Lünen. Onze eerste stop wordt het archeologisch park in Xanten. Hier hebben we aan een rondleiding deelgenomen.
Daarna zijn we weer in de bus gestapt en verder gereden naar onze eindbestemming Lünen.
Aangekomen op de school worden alle partners weer herenigd en na een sportief middagprogramma meteen naar huis! In de avond hebben we met de hele groep gegeten en hiermee de eerste lange dag afgesloten.

Roy

Op dinsdag hebben we eerst op school een aantal lessen gevolgd. De verschillen tussen de school daar en die van ons waren goed te merken! Vooral dat de leerlingen hun jassen meenemen in de klas, geen mobiele telefoons mogen gebruiken op school en bijna elke dag om 14.00 uur uit zijn vonden we heel raar! ’s Middags zijn we naar het centrum van Lünen geweest en hebben we op een terrasje in de zon heerlijk een ijsje gegeten.

Veerle

Woensdag zijn we eerst naar een museum geweest over mijnbouw in het Ruhrgebied. Daar hebben we opdrachten gemaakt en een presentatie gegeven over het Ruhrgebied. Daarna de Gasometer en/of Centro in Oberhausen. Tenslotte hebben we in Bottrop op een vroegere ‘halde’, een soort mijnafvalberg, de 60 meter hoge tetraëder beklommen.
 

Yannick

Op de donderdag van onze uitwisseling in Lünen hadden we eerst 2 uur lessenbezoek samen met onze uitwisselingsleerlingen. Daarna met z’n allen met de stadsbus naar het ‘Schiffshebewerk Henrichenburg’ , met o.a. een gigantische scheepslift, gegaan. Daar kregen we een rondleiding door heel het museum en uitleg over hoe de scheepslift werkt. Daarna hebben we weer de stadsbus terug richting Lünen gepakt voor een middag/avond bij de gastgezinnen.

Pjotr

Op vrijdag zijn we zonder onze partners met de trein naar Münster gegaan. We hebben daar een rondleiding door de stad gehad, zijn naar de ‘Friedenssaal’ en de dom geweest en hebben ook nog vrije tijd voor een laatste souvenir . Daarna weer terug, helaas is je fiets op een Duits station ook niet altijd veilig. Twee fietsen van onze leerlingen bleken te zijn gestolen! Nadat de Duitse ouders bij de politie aangifte bij de politie gedaan hebben, om 16.00 uur weer op de gastschool voor een afscheidsbuffet. Daarna zijn we vermoeid weer naar huis gereden.

Amber

De hele week werd door Kaj sfeervol op beeld vastgelegd: zie foto!
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact