Nieuws

Stage jong met oud

By mei 10, 2015februari 15th, 2021No Comments

Stage jong met oud

Jelle Rozen en Tycho van Haarlem doen verslag van hun maatschappelijke stage: "Wij zitten op het Cambreur College in Dongen. Wij moesten een stage lopen en school bood ons deze stage die door het Rode Kruis georganiseerd was aan. Maar voordat we aan deze stage mochten beginnen, moesten we een soort sollicitatiebrief schrijven. Uit de ingeleverde brieven werd een selectie gemaakt wie er mee mocht doen. Wij werden uitgekozen.
Toen hebben we tijdens een middag in de Cammeleur de ouderen ontmoet. Vooraf kregen we nog wat uitleg. Wij werden aan mevrouw Akkermans voorgesteld. Met haar prikten we datums voor de volgende afspraken. Bij deze afspraken mocht je iets leuks doen met de ouderen, maar natuurlijk wel iets dat zij zelf leuk vonden. Bij deze afspraken kon je bijvoorbeeld gaan kaarten of sjoelen. Je kon ook iets gaan doen dat geld zou kosten, dat werd later terugbetaald door het Rode Kruis. Voorbeelden zijn ergens iets gaan eten, naar de bioscoop, of winkelen. Als laatste zijn we met de ouderen naar de Avri in Dongen gegaan, daar mochten de ouderen voor een bepaald bedrag plantjes uitzoeken. Toen ze de plantjes hadden uitgezocht moesten we naar het restaurantje in de Avri komen en kregen we wat te drinken en een stukje appeltaart. Hierna brachten we de ouderen naar de auto en toen was de stage afgelopen.
We hebben echt van deze stage genoten. We hebben ook dingen geleerd: ouderen kunnen leuk en gezellig zijn! En hoe je dingen moet organiseren, want we moesten zelf alles organiseren voor de ouderen. We hebben ook leren jokeren, dat is een kaartspel.
Kortom, deze maatschappelijke stage was voor beide partijen zeker de moeite waard."
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact