Nieuws

Derde klas leerlingen scoren net niet voldoende voor IJSO finale.

By mei 10, 2015februari 15th, 2021No Comments

Derde klas leerlingen scoren net niet voldoende voor IJSO finale.

Twaalf leerlingen hebben deelgenomen aan de international junior science olympiad (IJSO). Dit is een olympiade die gaat over de vakken biologie, scheikunde en natuurkunde. Leerlingen tot 16 jaar mogen hieraan deelnemen, dus onze derde klassen. Omdat het jaar nog niet om is komen tijdens de toets ook onderwerpen aan bod die niet alle leerlingen hebben gehad. Verder is het natuurlijk een hoog niveau, want het is een wedstrijd die ook een wereldfinale kent.
Twaalf van onze leerlingen wilden de uitdaging aan en hebben op 30 maart de olympiade gedaan. De meeste leerlingen scoorden redelijk, vier leerlingen scoorden zo goed dat het werk voor een 2e correctie moest worden opgestuurd: Koen Verharen (3v), Tom Huijben (3v), Marijn Minkenburg (3v) en Nick Horsten (3h). Met 50 punten ging je naar de finale, Marijn had er 46, dus net niet door naar de finale. Jammer. Maar wel een felicitatie, Marijn, voor de beste Cambreurprestatie.
Volgend jaar is er voor één van de leerlingen nog een tweede kans, Otte Spikers mag dan nog een keer meedoen, omdat ze dan nog geen 16 is. Wie weet …
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact