Nieuws

Informaticaleerlingen slepen eerste prijs in de wacht

By april 24, 2015februari 15th, 2021No Comments

Informaticaleerlingen slepen eerste prijs in de wacht

Martijn, Steven en Bouke, drie leerlingen uit havo5, hebben met hun profielwerkstuk en hun presentatie een eerste prijs in de wacht gesleept. Tijdens de Informatica Inspiratiedag van uitgever Instruct in Rotterdam strijden havo- en vwo-leerlingen om een 3i-award. Urenlang bereidden de drie ambitieuze jongelui hun presentatie voor. Zowel op papier als digitaal moest het kloppen als een bus. En dat is met schoolcomputers die voor hen net niet snel en modern genoeg zijn een lastige opgave. Toch slaagden ze erin de jury van de kwaliteit van hun werk te overtuigen. Al tijdens de presentatie van hun profielwerkstuk hier op school lieten ze het verbluffende resultaat van hun onderzoek zien: door middel van hersensignalen blijkt het mogelijk om een robot – in hun geval een ‘rolstoel’ van technisch lego – te laten bewegen.

Dit doen ze door alleen maar te denken aan simpele begrippen zoals bijvoorbeeld vooruit, achteruit en stop. Hun computerprogramma geeft dit signaal door aan de ‘rolstoel. Die ‘rolstoel’ beweegt dan zoals gedacht.

Naast het programmeren komt er wel wat meer bij kijken. Iedere persoon die een rolstoel wil laten bewegen zal bijvoorbeeld eerst samen met de computer moeten trainen. Dit is voor het vastleggen van een eigen profiel met persoonlijke hersenactiviteiten. De drie heren zijn hierin ruimschoots geslaagd.

We feliciteren Martijn de Voogd, Steven Haarbosch en Bouke Timmermans met dit zeer verdiende succes. Een supertrotse meneer De Vrieze mag hierbij natuurlijk niet worden vergeten.

Voor een impressie kijk in het fotoalbum

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact