Nieuws

Onze Tsjechen zijn alweer thuis……

By april 20, 2015februari 15th, 2021No Comments

Onze Tsjechen zijn alweer thuis……

Wat hadden we toch weer geluk. Vanaf zaterdag scheen het zonnetje onophoudelijk over de uitwisseling met onze Tsjechische vrienden uit Kolín. En niet alleen figuurlijk! Zaterdagavond arriveerden ze met de Smejkal-bus en mochten ze meteen mee met hun ‘Dutch partner’. Op zondag ging een flinke delegatie naar de Efteling; het was heerlijk weer en niet al te druk. Kortom: een topdag!
Op maandag inspecteerden de Tsjechen drie lessen uit onze tweetalige afdeling en vergeleken zij deze met hun eigen ervaringen.Het gaat er in de Czech Republic wel wat schoolser aan toe dan bij ons, zo constateerden zij. ’s Middags was er een programma, gebaseerd op sprookjes. Alle leerlingen speelden een rol in een zestal sprookjes. We zagen Doornroosje geboren worden, Tsjechische wolven kauwend op Nederlandse grootmoeders en andere onvergetelijke taferelen, gespeeld door zo goed als Oscarwaardige acteurs.
Dinsdag namen we onze gasten mee naar Tilburg, waar zij werden ingewijd in de geheimen van de textielindustrie en zich mochten vergapen aan of verbazen over de geëtaleerde kunst in De Pont.
Woensdag scheen het zonnetje nog weer uitbundiger en gingen we met z’n allen naar Amsterdam.
Op de heenweg maakten we een ommetje naar Kinderdijk. In Amsterdam bezochten we enkele highlights, waaronder het Historisch museum waar een jonge, enthousiaste gids de geschiedenis onzer hoofdstad tot leven bracht. Onze leerlingen hadden een foto-opdracht gekregen: zo moesten ze Crazy Amsterdam, Food and drinks in Amsterdam maar ook Old en Artistic Amsterdam fotograferen en van het resultaat de volgende dag een presentatie maken. Nadat we gezamenlijk de maaltijd nuttigden in het Atrium, togen we weer huiswaarts.
Op donderdagochtend zagen we A’dam door de ogen van de studenten; hun foto’s gaven een rijk en
soms verrassend beeld van onze hoofdstad.
’s Middags werd er fanatiek gekorfbald.
De laatste dag werd de Dongense Looierij bezocht en vervaardigden onze gasten een lederen armband. Ze maakten ook een korte wandeling -de ‘leerroute’- waarbij ze hoog in een kerktoren belandden. ’s Middags werd aan alle exchangers een film aangeboden die – een thema van deze week – was gebaseerd op een sprookje. Daarna genoten we nog van een zeer gevarieerde maaltijd die geheel was verzorgd door de ouders van onze leerlingen.
En toen was het tijd om afscheid te nemen. Menig traantje vloeide, er werd hier en daar afgesproken om terug te komen met Carnaval en uiteindelijk verdween de Smejkal-bus dan toch langzaam uit zicht, nagewuifd door een enthousiaste maar ook vermoeide groep Cambreurianen…..

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact