Nieuws

Leerlingen Tvwo4 Cambreur College denken mee over Dongen

By april 16, 2015februari 15th, 2021No Comments

Leerlingen Tvwo4 Cambreur College denken mee over Dongen

28 leerlingen en 2 docenten van klas 4 VWO/TTO hebben vandaag een bezoek gebracht aan het gemeentehuis. In de raadszaal werden ze ontvangen door wethouder Bea van Beers (onderwijs). In 2 uur tijd gaven de Dongense jongeren, verdeeld in groepjes, in totaal 6 presentaties. Deze gingen over projecten in Nederland die zijn gerealiseerd mede dankzij Europese subsidies. Daarbij werd de vertaalslag gemaakt naar de gemeente. Welke kansen zijn er voor Dongen? De presentaties gingen over projecten voor zowel jongeren als ouderen, inwoners als ondernemers. Zo werd er gesproken over een beweegtuin voor de ouderen van de Volckaert. En Smart homes waar ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Maar ook over (duurzame) impulsen voor Looiersplein en Wilhelminaplein.
“Duidelijke presentaties over actuele onderwerpen met waardevolle suggesties voor een nog beter en mooier Dongen”, sprak wethouder Bea van Beers op lovende toon. “Ik ben echt onder de indruk van het werk dat jullie hebben verricht. Dat is voor ons een stimulans om hiermee verder te gaan.”De wethouder gaat hierover nadenken in gesprek met zowel het college als de gemeentelijke organisaties.
Het was de tweede maal dat deze groep leerlingen te gast was in het gemeentehuis. Voordat ze onlangs op bezoek gingen bij het Europees parlement in Brussel, wisselden ze van gedachten met voormalig burgemeester Van Diessen over het belang van Europese samenwerking.
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact