Nieuws

Excursion réussie!

By april 16, 2015februari 15th, 2021No Comments

Excursion réussie!

In de vroege ochtend van 9 april vertrok een groep leerlingen uit havo-vwo 4,5 naar Frankrijk om daar hun kennis over kunst en de Franse taal en cultuur uit te breiden. Vergezeld door vijf docenten bezocht de groep eerst de nieuwe noordelijke dependance van het wereldberoemde Louvre: het Louvre-Lens. Daar konden alle aanwezigen zich laten verrassen in La Galérie du Temps. Hoezo dat? In deze grote zaal staan grote kunstwerken chronologisch opgesteld waardoor je de indruk hebt door de tijd te lopen. Klassiek – Classicistisch – Neoclassicistisch. “Juf, het lijkt wel of ik door een geschiedenisboek loop.”

’s Middags bezochten de leerlingen die Frans volgen het Lycée International Montebello in Lille. Een aantal maanden geleden zijn de eerste contacten gelegd met de Franse leerlingen en nu volgde de rencontre. Na de kennismaking werden er presentaties gehouden. De Franse leerlingen presenteerden in het Engels, de Nederlandse in het Frans. Een beproeving, maar tegelijkertijd een activiteit die menigeen heeft doen groeien. Overigens werden we later op de middag onder een stralende zon in een binnentuin van de school getrakteerd op cakejes, fris en andere lekkernijen. “Juf, ik heb voor het eerst echt leuke Fransen ontmoet.” Om enthousiast van te worden!

Le Palais des Beaux Arts was ’s middags het terrein van de groep die alleen kunst volgt. Het museum biedt een rijke verzameling kunstwerken waar leerlingen en docenten tijdens een rondwandeling van hebben genoten. Ook hier positieve geluiden!

En dan was er nog even tijd voor ontspanning. Even je eigen gang gaan en daarna in de bus naar huis lekker lui terugkijken op een geslaagde dag.
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact