Nieuws

Dance Around The World

By april 16, 2015februari 15th, 2021No Comments

Dance Around The World

Thema dans voor mavo2. We schrijven donderdag 9 april. De leerlingen van mavo2 zijn actief aan de gang geweest met het project Dance Around The World. De klassen hebben zich met hun mentoren mevrouw Dierx en Hellwich en meneer Dirven de hele dag beziggehouden met het onderwerp Azië.

De dag is verdeeld in drie blokken en in ieder blok werd een andere vaardigheid geoefend.
In een theoretisch blok zijn de klassen actief bezig geweest samen met mevrouw de Groot met het verkennen van een land in Azië. Waar ligt het land? Hoe lang zijn de mensen daar? Op wat voor manier eten ze? Wat is een populaire sport die de mensen beoefenen? De resultaten hebben ze verwerkt in een PowerPoint en aan elkaar gepresenteerd.

Een tweede blok bestond uit koken. Leerlingen zijn naar restaurant SED in ‘s Gravenmoer gefietst en hebben daar onder leiding van meneer Jolie en Tessa, een begeleider van SED, het Aziatische gerecht loempia’s gemaakt. Voor een aantal leerlingen een hele nieuwe inspirerende ervaring om zelf eens achter het fornuis te staan.

Het laatste blok begeleid door mevrouw Akkermans was het dansgedeelte. In Azië vermaken mensen elkaar op dansgebied met een schimmenspel. Ook nu zie je in de verschillende tv-shows dat dit bij ons populairder wordt. Na een aantal voorbeelden van zo’n schimmenspel bekeken te hebben zijn de leerling heel enthousiast zelf een schimmenspel gaan maken voor hun klasgenoten. Een verhaal of lied bedenken, speelfiguren maken en oefenen om het ten slotte aan elkaar te presenteren.
Er werd wat gelachen om de optredens waar spongebob, de smurfen, Mario en zelfs de teletubbies voorbij kwamen.

Al met al een geslaagde dag waarbij leerlingen op een hele andere manier actief nieuwe vaardigheden hebben geleerd.

 

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact