Nieuws

Excursie Naturalis en Corpus

By april 14, 2015februari 15th, 2021No Comments

Excursie Naturalis en Corpus

Op de dinsdag direct na het lange Paasweekend stappen 58 mavo-4 leerlingen in de bus om af te reizen naar Leiden en omstreken voor een excursie naar de musea Naturalis en Corpus.

Het zijn de leerlingen met biologie in hun examenpakket. Er is dit jaar door hen hard gewerkt. Voor het examen dienen ze namelijk maar liefst 4 theorieboeken te kennen. Het is verreweg het meest omvangrijke vak, maar elk jaar wordt er goed gescoord op het centraal examen. Ook dit jaar heeft de docent er alle vertrouwen in dat deze groep boven het landelijke gemiddelde zal scoren.

Tijdens de excursie kwam een groot deel van de examenstof nog eens op een andere manier voorbij. In Naturalis kwamen de thema’s ordening en evolutie aan bod: oei, die kennis was bij velen al wel wat weggezakt. Goed om te weten dat deze onderwerpen nog extra studie-aandacht nodig hebben. Gedurende de rondreis in Corpus werden allerlei facetten van het menselijke lichaam behandeld. Heel herkenbaar voor de leerlingen. Top, want dat beslaat een groot deel van de examenstof!

Na de museumbezoeken hebben we, om de files op de terugweg te ontlopen, nog een stop gemaakt in Scheveningen. Een paar groepjes zijn het mistige strand op gegaan, maar het grootste deel heeft zich vermaakt op de boulevard.

Ondanks het feit dat er nog een paar lessen op het rooster staan, voelde dit toch als een mooie afsluiting van 4 jaar biologie-onderwijs. De definitieve afronding vindt pas plaats op 26 mei. Als allerlaatste centrale examen staat dan biologie gepland. We wensen de examenkandidaten veel succes.
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact