Nieuws

Ik app me skir!!!

By april 1, 2015februari 15th, 2021No Comments

Ik app me skir!!!

In een lekker gevulde aula vond afgelopen vrijdag het 10e Cambreur Poëziefestival plaats.
Maar liefst 40 gedichten werden hier voorgedragen, allemaal geschreven door brugklasleerlingen. In de afgelopen weken maakten zij een dichtbundel en de mooiste gedichten, uitgezocht door hun docenten Nederlands, werden genomineerd en mochten dus voorgelezen worden voor een aandachtig publiek. Thema: Ik app me skir!!!

Uit deze bloemlezing werden uiteindelijk de mooiste drie gedichten gekozen door een bekwame vakjury, bestaande uit de Dongense wethouder Panis, de Oosterhoutse stadsdichter Eus Roovers en door de Rijense Hanneke van Kempen van Cultuurconcepten.

Tijdens de poëzieavond, vakkundig geleid door de docenten Mariken van Kuppeveld en Vincent van den Hoven waren er verder sfeervolle muzikale optredens, drankjes en lekkere hapjes, gemaakt door de leerlingen van gebouw B. Ook werd het publiek vergast op een optreden van Eus Roovers. Het publiek werd ook aan het dichten gezet –de mooiste resultaten werden uiteraard ten gehore gebracht- en mocht ook de publieksprijs bepalen.

Dat werd een prachtig gedicht van Lisanne Stuijts uit 1k:

Er zijn vier woorden
Er zijn vier woorden
Die ik zo graag tegen je wil zeggen
Ze branden in mijn mond
Als een vuur dat niet uitgaat

Er zijn vier woorden
En ik wil je laten weten dat ik ze echt meen
Ik wil zeggen dat ik van je hou
Ik wil je in mijn armen houden
Ik wil je lippen op de mijne

Ik wil zeggen dat ik van je hou
Maar ik ben bang
Mijn handen trillen, mijn hart bonkt
Omdat ik het niet kan verbergen
Omdat ik het niet kan ontkennen
Hier ga ik dan…

Ik hou van jou

De derde prijs gaf de jury aan een gedicht met een wijze inhoud van Iris van Dorst uit klas 1F:

Tranen
Ze komen en gaan wanneer ze willen je kunt het niet plannen niemand weet
waar jouw tranen voor zijn
alleen mensen
die je echt goed kennen

Ze komen en gaan wanneer ze willen je kunt er niks aan doen ze tegenhouden is
onmogelijk

De tweede prijs was voor Jenny van der Veeken uit klas bk1c; ‘geweldig ritme’, aldus de jury!

Mediastress
Facebook,
instagram,
snapchat
en whats app

Alles weten
alles zien
lekker chillen
niet gezien

App me
snap me
like me
deel me

Internet mijn beste vriend
blijf me trouw

#ikhouvanjou

En dan de winnares: Marit Erfmann uit 1j. Zij schreef een gedicht van zeer hoog niveau qua ritme, woordkeus en originaliteit. Van haar gaan we zeker nog horen!

De wereld draait om social media

Ik twitter, ik app, ik stuur een bericht
m’n privé-leven wereldwijd uitgelicht
me and my phone, love at first sight
m’n teksten zijn kort, m’n woorden gehaaid

Social social media
de wereld draait om social media

‘n Selfie in kleur alleen of met jou
ik deel ‘m op Insta, heb nu al berouw
niets meer privé of enkel voor mij
je leven op straat, ook dat hoort erbij

Social social media
de wereld draait om social media

Gezellig ‘n feestje, uit eten, de kroeg
ff wat checken, ‘k vergat wat je vroeg
m’n aandacht bij hashtag, de comment is snel,
zo, lekker aardig, de reacties zijn fel

Social social media
de wereld draait om social media

Social social media
de wereld draait om social media

Alle winnaars werden uitgebreid in het zonnetje gezet en met cadeautjes overladen. Ook wethouder Panis schonk de drie winnaars namens de gemeente een tas-met-inhoud. Al met al een geslaagd jubileum dus binnen een jubilerend Cambreur.
 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact