Nieuws

Presentatie sectoronderzoeken mavo 4

By maart 16, 2015februari 15th, 2021No Comments

Presentatie sectoronderzoeken mavo 4

Drugs, agressiviteit bij sport, illegale vuurwerkhandel, cyberpesten en kindermishandeling zijn enkele onderwerpen waarin onze mavoleerlingen zich hebben verdiept. Ze zijn fanatiek bezig geweest met het maken van hoofd- en deelvragen, informatie zoeken en het afnemen van enquêtes en interviews. En niet zonder resultaat: de presentaties waren van hoog niveau!

Originaliteit werd natuurlijk beloond en daarom werd alles uit de kast getrokken. De lokalen werden mooi ingericht met spulletjes die bij het onderwerp pasten. Het groepje dat hun onderzoek over de vliegramp van MH17 heeft gedaan, presenteerde in het donker en had kaarsjes aangestoken om zo de juiste sfeer te creëren. Ook hebben zij een unieke kans gehad: ze mochten een nabestaande van de ramp interviewen. Ze hebben de kans met beide handen aangegrepen en hun presentatie ontroerde het publiek zichtbaar.

Uiteindelijk kan er natuurlijk maar een groepje het hoogste cijfer halen en deze eer gaat naar het meidengroepje dat onderzoek heeft gedaan naar het gebruik van drugs onder jongeren. Jessica, Sabine, Sanne en Naomi weten nu alles over de gevaren en gevolgen van drugs en hebben daar een zeer informatie presentatie over gegeven. Ook zij hebben een interview afgenomen. Een ex-verslaafde heeft zijn levensverhaal met hen gedeeld. Dit was de juiste aanvulling op het literatuuronderzoek dat ze hadden gedaan.

Een onderzoek doen, kost veel tijd en energie, maar het was de moeite waard. Er zijn mooie cijfers behaald en het publiek heeft genoten van de presentaties.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact