Nieuws

Boejuh 2015

By maart 13, 2015februari 15th, 2021No Comments

Boejuh 2015

Muziek, dans en zelfs toneel in solo-optredens, duo’s en met grotere groepen en dat vlot aan elkaar gepraat om de soepel werkende organisatie achter de schermen de gelegenheid te geven om de changementen uit te voeren. Dat zijn de ingrediënten van Boejuh 2015. Het publiek is twee uur lang geboeid door een programma met veel variatie en nog meer talent. Wie er niet bij was heeft echt iets gemist!

Wicked Wood opende met twee nummers, geen onbekende groep bij Boejuh. Ieder jaar stijgt hun niveau en het plezier waarmee Isabelle, Ruben, Niels, Joris en Evelyn met elkaar muziek maken is overduidelijk. Helemaal alleen op het podium zingen Allyssia, Kim, Kyara en Lissa hun lang niet altijd gemakkelijke songs. Op zich al een prestatie. Daarbij kiezen de dames niet de gemakkelijkste songs. Zij weten, groeiend in hun nummer, het publiek te raken. Tessa en Amber zoeken het podium met z’n tweetjes en vullen elkaar mooi aan. Naomi overtuigde met een guitige uitvoering van You’re gone miss it all, daarbij begeleid door Ruben. Wat bedoelde ze? Boejuh? Cambreur? Vermoedelijk.

Verfrissend en helemaal nieuw bij Boejuh is het theatergroepje The Specials: vlot, verrassend en echt komisch. Hun act viel in de smaak, getuige het luide applaus van het publiek.

Dit jaar was er gelukkig ook weer ruimte voor dans: De drie uitvoeringen waren expressief, verzorgd en met een bijzondere choreografie. Isabelle en Melissa verwerkten bijna acrobatische toeren in hun moderne dans, Femke wist in haar eentje het podium te vullen en de dansgroep van o.a. Roos, Anouk en Veerle bracht een sterke wervelende show.

Net als vorig jaar mochten we genieten van het pianospel van Joris Krol, ingetogen, geconcentreerd. Hij bedankt met een keurige buiging zijn publiek. Ook Daan in ’t Groen speelt net als vorig jaar sterk, overtuigend, ontroerend. En dat wat zijn eigen spel wil uitdrukken was ook op zijn gezicht te zien.

De avond wordt traditioneel afgesloten met een aantal nummers van de schoolband Black velvet. Maar vlak daarvoor wordt het publiek ingepakt door een duet van de zusjes Maas. Meike en Simone, begeleid door Ilse zingen zo verfrissend, zo zuiver en vullen elkaar zo goed aan, dat publiek en jury het eens zijn: Zij zijn de terechte winnaars van Boejuh 2015.

Tot slot neemt directeur Ad van der Ven de microfoon over van de vlotte presentator Cefas om Rob Näring, drijvende kracht achter Boejuh, te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor deze unieke Cambreuravond. Het applaus van artiesten en publiek is dikverdiend.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact