Nieuws

Presentatie profielwerkstukken vwo6

By maart 12, 2015februari 15th, 2021No Comments

Presentatie profielwerkstukken vwo6

Waarom begrijpen mannen vrouwen niet?
Is een datingsite de sleutel tot een succesvolle relatie?
Zijn Indiërs vriendelijker of net neurotischer dan wij?
Heeft golfenergie de toekomst?
Hoe kun je het meest verantwoord afvallen?
Van welke taalmiddelen bedienen reclamemakers zich om de consument te verleiden?

Dit zijn slechts enkele vragen die ten grondslag liggen aan de profielwerkstukken van vwo6. Onze leerlingen zijn ruim een half jaar op zoek gegaan naar de antwoorden, hebben deze verwerkt in een schriftelijke en mondelinge presentatie. Ouders, vrienden, soms ook grootouders kwamen op woensdag 25 februari naar school om de goed voorbereide leerlingen hun werk te zien presenteren. Leerlingen van vwo5 werden eveneens uitgenodigd, zodat zij alvast weten wat de bedoeling is en zich hierop voor volgend jaar kunnen voorbereiden. We weten zeker, dat ze uit het aanbod maar moeilijk een keuze hebben gemaakt. Het aantal interessante onderwerpen was aanzienlijk.

Organisator Flip van Wijk is tevreden. De presentaties waren goed voorbereid, er zat humor in, leerlingen werkten met aansprekende voorbeelden en wisten hun onderwerp met overtuiging te brengen. De aanwezigen bij de presentatie over “eerlijke kleding” bijvoorbeeld waren door het gloedvolle betoog van Simone en Yvonne oprecht geïnteresseerd, hoe zij hun aankoopgedrag positief zouden kunnen veranderen.

Laura, Lisa en Shannon moesten in hun onderzoek naar het verschil tussen mannen en vrouwen tot de conclusie komen, dat de verschillen gewoon biologisch bepaald zijn, maar dat daarnaast toch ook wat maatschappelijke invloeden gelden. Een eigentijds onderwerp als social media werd door Kyra, Roos en Marith op zeer ludieke wijze uitgewerkt. Sten, Maarten en Sam kozen het onderwerp “De katapult” en werkten dit tot in de puntjes uit, zowel op papier als in werkelijkheid. De tweetalige leerlingen presenteerden hun profielwerkstuk in het Engels. En dat deden ze perfect.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact