Nieuws

Mavo 3 bezoekt vervolgopleidingen in Breda

By februari 26, 2015februari 15th, 2021No Comments

Mavo 3 bezoekt vervolgopleidingen in Breda

Gisteren zijn alle leerlingen uit mavo 3 bij een opleiding naar keuze gaan kijken op een ROC in Breda. We hebben veel verschillende scholen en opleidingen aangedaan. Scholen verstrekten informatie, maar zorgden ook voor activerende workshops. Bij horeca maakten de leerlingen pizza’s en bij brood en banket werd er door Sally een kaasje van marsepein gemaakt. Degenen die voor een middag bij Veiligheid hadden gekozen, mochten buiten aan de slag met het tillen van boomstammen en andere sportieve onderdelen.

Dit jaar was er veel animo voor de pedagogische opleidingen. Deze leerlingen zijn naar het Vitalis College geweest. Ze kregen uitleg over drie verschillende opleidingen: kinderopvang, sociaal werk en onderwijsassistent. Ook hier vielen de workshops in de smaak. Rhania: ‘Ik zou graag in de kinderopvang gaan werken. Het lijkt me leuk om te spelen en te werken met kleine kinderen. Vandaag moesten we de luier van een pop verschonen. Dat was erg leuk. De pop had ook het werkelijke gewicht van een baby!’

De onderwijsassistentes kregen verschillende opdrachten. Ze moesten zich het basisschoolschrift weer eigen proberen te maken. Dit bleek voor sommigen best lastig, omdat ze al jaren niet meer ‘aan elkaar’ schrijven.
Jill en Julia mochten een activiteit bedenken voor groep 5. Het werd een uitstapje naar het Nederlands Bakkerijmuseum, waarbij aan alles was gedacht! Jill: ‘Het was een leuke opdracht. Ik denk dat de opleiding onderwijsassistente echt iets voor mij is.’

Uiteindelijk presenteerden de leerlingen de opdrachten aan elkaar en werd de middag afgesloten met het zingen van liedjes over schrijven op de melodie van bestaande kinderliedjes. In het begin klonk het wat aarzelend, maar uiteindelijk zong iedereen enthousiast en luidkeels mee!

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact