Nieuws

Olympiadeweken

By februari 12, 2015No Comments

Olympiadeweken

Een wedstrijd in wiskunde, biologie of scheikunde, ook dat is een uitdaging, die onze leerlingen aangaan.

Eind januari en begin februari zijn altijd de weken waarin veel voorrondes van Olympiades plaatsvinden. Nu het Cambreur College Olympiadeschool is geldt dat natuurlijk zeker voor ons. Op 26 januari beet wiskunde het spits af.
We doen dit jaar voor de eerste keer mee met de wiskunde-olympiade. Deze wordt gedaan door de vijfdejaar vwo-leerlingen. In totaal hebben zes leerlingen meegedaan, de resultaten waren redelijk tot goed maar niemand heeft een reële kans om door te dringen tot de tweede ronde. Misschien met de ervaring van dit jaar, volgend jaar wel.

Op 28 januari was de natuurkunde-olympiade aan de beurt. Ook hier deden zes leerlingen mee, zowel uit vwo5 als vwo6. Ook hier waren de resultaten goed. Voor drie leerlingen zo goed dat ze nog kans maken op een tweede ronde. Luc Zeijlmans (5v), Simon Geerts (6v) en Sam Tennebroek (6v) krijgen de komende weken te horen of dit zo is.

Op 2 februari werd de scheikunde-olympiade afgenomen. Alle 6 vwo leerlingen die scheikunde hebben (43) en één leerling uit vwo5 hebben deelgenomen. De resultaten waren redelijk en verassend genoeg was de leerling uit vwo5 de beste: Jaap de Leeuw (5v) maakt als enige nog kans om de tweede ronde te halen.

Tenslotte is 10 februari de biologie-olympiade afgenomen. Alle leerlingen van vwo6 met biologie in hun profiel hebben deelgenomen. De resultaten zijn nu nog niet bekend maar daarover berichten wij later.

In maart en april volgen nog de aardrijkskunde-olympiade en de IJSO (International Junior Science Olympiad) voor de onderbouw. Ook hierover zullen wij u berichten.

Of we dit jaar net zo succesvol zullen zijn als vorig jaar is de vraag. Maar het feit, dat leerlingen zich laten uitdagen om op het tonen van hun kennis in de exacte vakken is al super.
 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact