Nieuws

Drie informaticaleerlingen zetten hun brein in beweging

By januari 31, 2015februari 15th, 2021No Comments

Drie informaticaleerlingen zetten hun brein in beweging

Leerlingen van havo 5 besturen op verbluffende wijze een ‘rolstoel’ door middel van hersensignalen. Tijdens de open dag van 28 januari was er bij het vak informatica al een voorproefje van hun profielwerkstuk te zien. Martijn de Voogd, Steven Haarbosch en Bouke Timmermans hebben zich het afgelopen half jaar intensief bezig gehouden met robotbesturing door middel van hersensignalen. Met de sensoren op hun hoofd zijn ze in staat gebleken een fictieve rolstoel te besturen. Dit doen ze door alleen maar te denken aan simpele begrippen zoals bijvoorbeeld vooruit, achteruit en stop. Hun computerprogramma geeft dit signaal door aan de ‘rolstoel.
Die ‘rolstoel’ beweegt dan zoals gedacht.
Naast het programmeren komt er wel wat meer bij kijken. Iedere persoon die een rolstoel wil laten bewegen zal bijvoorbeeld eerst samen met de computer moeten trainen. Dit is voor het vastleggen van een eigen profiel met persoonlijke hersenactiviteiten.

Nieuwsafbeelding


Ze hebben heel enthousiast aan dit profielwerkstuk gewerkt en zijn enorm trots op het resultaat en al het voorbereidende onderzoek. Ze willen het aan iedereen laten zien. Die gelegenheid komt er gelukkig nog. Want ieder jaar zijn er immers presentaties van alle profielwerkstukken van de examenkandidaten.
Bij hun presentatie op maandag 9 februari kunt u meer uitleg krijgen over ditproject en wat dit kan betekenen voor mensen met een beperking.

U bent van harte welkom maar er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. De presentatie is in gebouw A van 19:15 tot 19:45. Bent u van plan te komen laat dit dan weten door een mailtje te sturen naar het emailadres: pwshersenbesturing@gmail.com

Martijn, Steven en Bouke zullen u tijdens deze presentatie extra uitleg geven en laten zien waar hun hersenen toe in staat zijn!

Uiteraard is iedereen ook welkom bij de presentaties van alle andere profielwerkstukken van de havo 5-leerlingen.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact