Nieuws

Eerstejaars krijgen les in het gebruik van social media

By december 2, 2014februari 15th, 2021No Comments

Eerstejaars krijgen les in het gebruik van social media

Fomo, Sms, msn, đŸ™‚ , YOLO, FB….

Nieuwe Nederlandse woorden of toch bij het merendeel van onze leerlingen bekend?
Petra van Eijk, schoolagente in de gemeente Dongen, hoefde de leerlingen van gebouw C niet uit te leggen wat deze afkortingen betekenden. De meeste leerlingen gebruiken ze immers dagelijks: bij het chatten met vrienden, in hun whats-appberichtjes en als ze zich op Facebook begeven om een berichtje te liken. We hebben immers te maken met moderne jongeren die bijna zonder uitzondering allemaal in het bezit zijn van een supermoderne mobiele telefoon met internet, een computer en/of een tablet. Contact leggen met vrienden dichtbij, maar zeker ook met vrienden ver weg, kan vandaag de dag zonder dat je daar je voordeur voor open hoeft te doen. En zo haal je de hele wereld binnen.

Maar weet je eigenlijk wel wat en wie je precies binnenhaalt? En wat voor vragen je via internet van al deze vrienden kunt krijgen?

Petra heeft de leerlingen aan de hand van een aantal voorbeelden duidelijk gemaakt, dat het belangrijk is om te weten hoe je met de moderne social media om moet gaan en dat het belangrijk is om duidelijk je eigen grenzen aan te geven. Laat je niet verleiden tot dingen die je mogelijkerwijs niet kunt overzien en als je twijfels hebt over hetgeen er via internet allemaal jouw wereld binnenkomt, geef dat dan tijdig bij een voor jou vertrouwd persoon aan.
 

Vragen over een juist gebruik van social media:? Kijk vooral eens op de volgende site: www.vraaghetdepolitie.nl
Je vindt daar ook allerlei informatie over vuurwerk, alcohol, discriminatie, etc.
De moeite waard om te lezen… zowel voor leerlingen als voor ouders.
 

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact