Nieuws

Tvw4b op bezoek bij het Gemeentehuis Dongen

By november 25, 2014februari 15th, 2021No Comments

Tvw4b op bezoek bij het Gemeentehuis Dongen

Vrijdag 21 november bracht Tvw4b van het Cambreur College een bezoek aan het gemeentehuis van Dongen. Burgemeester René van Diessen ontving onze 28 leerlingen. De leerlingen brengen op 3 december as. een bezoek aan de EU in Brussel waar zij in gesprek gaan met Europarlementariër Esther de Lange. Ze zullen daar ook een EU-rollenspel gaan spelen. Om beslagen ten ijs te komen en slimme vragen te kunnen stellen in Brussel, gingen de burgemeester en de leerlingen met elkaar in gesprek. Dat ging o.a. over:

Wat merken we als inwoner van Dongen over de besluiten van de EU die in Brussel genomen worden? Wat kan de EU voor ons in Dongen betekenen? Wat is de kracht van de EU en hoe kunnen wij daar ons voordeel mee doen?

Het werd een interactief en leerzaam debat. “Het was leuker dan verwacht!” zeiden de leerlingen bij het verlaten van de raadszaal. Ook de burgemeester sprak van een waardevolle bijeenkomst. “Uit de vragen bleek dat onze Dongense jongeren zich goed hadden voorbereid. Het was inspirerend om met elkaar van gedachten te wisselen. Dit maakt het bezoek aan de EU alleen maar aantrekkelijker.”
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact