Nieuws

TTO-leerlingen behalen IB-English op het hoogste niveau

By november 10, 2014februari 15th, 2021No Comments

TTO-leerlingen behalen IB-English op het hoogste niveau

Cambreur College trots op resultaat

Dongen, 7 november 2014 – Tijdens een feestelijke bijeenkomst ontving het Cambreur College leerlingen en ouders van het tweetalig vwo, en wel de leerlingen die in juli al hun examens atheneum of gymnasium hadden afgesloten. Waarom dan toch nog een keer naar het Cambreur? In de meivakantie hebben zij hun programma English International Baccalaureate afgerond op twee examendagen. De uitslag komt in de zomervakantie, de diploma’s vervolgens weer enkele weken later.
Het English International Baccalaureate wordt op tweetalige scholen aangeboden na een Cambridge-examen en gaat een heel stuk verder: essays schrijven, teksten en romans analyseren, presentaties voorbereiden en debateren in het Engels, en dat alles op een universitair niveau. De Cambreurleerlingen hebben het examen allemaal op higher level met succes afgerond, wat een prestatie van formaat betekent. Zij merken dat ze zonder meer grote voordelen hebben van dit zware onderdeel van hun studie.
Het was voor docenten en leerlingen heel leuk om elkaar weer te zien na een aantal maanden ervaring op een vervolgopleiding. De avond was dus niet alleen het succes vieren, maar had ook het karakter van een kleine gezellige reünie. Meerwaarde voor de school heeft het zeker, dat leerlingen met enige afstand terugkijken op hun opleiding en kunnen aangeven, wat ze in vergelijking tot andere studenten als extra’s hebben meegekregen.
Met een extra diploma in de hand, gehuld in een uniek T-shirt poseerde de trotse tweede lichting TTO.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact