Nieuws

Saluti dal Italia.

By oktober 2, 2014februari 15th, 2021No Comments

Saluti dal Italia.

Na maar liefst 3 uur vertraging op het vliegveld in Düsseldorf Weeze vertrokken we met klas 3Thavo afgelopen zondag dan eindelijk naar Bologna. Net als andere jaren stonden de Italiaanse leerlingen met ouders ons op het vliegveld op te wachten, ook al was het inmiddels 23.30 uur. Dit betekende wel, dat de leerlingen meteen naar hun gastgezin moesten en dat was toch best wel spannend. Heb je elkaar net ontmoet, heb je vanwege de vertraging nauwelijks gelegenheid om nog wat te kletsen en dan kun je meteen een vreemd bed in! De volgende dag werd de Italiaanse school bezocht en was er een workshop Arts & Crafts, gevolgd door een rondwandeling door San Giovanni. Een bus bracht ons ’s middags naar Bologna, waar een aantal Italiaanse leerlingen als volleerde gidsen ons rondleidde door de prachtige stad. Maar een nog mooiere stad stond op het programma voor de volgende dag: Venetië. Al vroeg op pad met de bus, vervolgens met de boot door de kanalen van Venetië gevaren en echt heel, heel veel gezien. Indrukken die de leerlingen zeker bij zullen blijven, mede door de enthousiaste verhalen van de gids die het écht lukte om alle leerlingen bij de les te houden. Vandaag, woensdag, een interactieve workshop bijgewoond over het hoe en wat van de Maffia, een onderwerp dat de komende tijd in de contacten met de Italiaanse school nog terug zal komen in een project.
En morgen? Wel, dan staan San Marino en Rimini op het programma. We hebben nog heel wat te doen voordat het vliegtuig weer terugvliegt a Paesi Bassi!
Ciao

Henk Sanders / Annemieke Trella
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact