Nieuws

Een Frans uitstapje voor havo en vwo 3

By september 29, 2014februari 15th, 2021No Comments

Een Frans uitstapje voor havo en vwo 3

Na een gedegen voorbereiding tijdens enkele lessen Frans en een les aardrijkskunde vertrokken we met alle derde klassen (T)Havo en (T)Vwo naar Noord – Frankrijk. Allereerst brachten we een bezoek aan het mijnencentrum in Lewarde, waar een gids ons meenam de mijnen in en liet zien in welke vaak nare omstandigheden er daar vroeger werd gewerkt.
Het middagprogramma bracht ons naar de mooie en gezellige stad Lille. De leerlingen gingen in groepjes op pad om een wandeling te maken met opdrachten. Dit bracht hen langs allerlei leuke plekjes, oude winkeltjes, mooie gebouwen en heerlijke bakkerswinkels. Hierna ging iedereen een Fransman of Française interviewen. Deze gesprekken werden door klasgenootjes gefilmd. Het kostte soms wat moeite, maar uiteindelijk waren ze (bijna) allemaal tevreden over het resultaat.
Daarna kwam het hoogtepunt van de dag: lekker shoppen of eten bij de Franse KFC. Om kwart voor zeven troffen leerlingen en begeleiders elkaar voor het moderne winkelcentrum Euralille. Iedereen zat vol verhalen en er waren leuke aankopen gedaan. We moesten nog even wachten op een groepje dat zich had vergist in het plein (“Er stond eerst echt “Grand’ Place in ons boekje, maar toen we daarna nog een keer keken stond er opeens iets anders”).
We liepen gezamenlijk naar de bus en begonnen vol goede moed aan de terugreis. Veertig kilo chips en zestig kilo pepernoten later kwamen we weer aan in Dongen. Overigens een uur later dan gepland, want er was een vervelend ongeluk gebeurd op de A27.
We kunnen allemaal terugkijken op een geslaagde, leerzame en gezellige dag.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact