Nieuws

Afscheid van onze taalassistente Eva Galos

By juli 3, 2014februari 15th, 2021No Comments

Afscheid van onze taalassistente Eva Galos

De Oostenrijkse Eva heeft dit jaar met veel plezier op onze school gewerkt. Ze is aan onze school gekoppeld door het Europees platform voor talen. Voor Eva was dit jaar een tussenjaar dat ze nuttig wilde besteden. Ze heeft ervoor gekozen om als taalassistente aan de slag te gaan in Nederland.

Voor deze uitdaging is ze voor 10 maanden geëmigreerd naar het Brabantse Tilburg. De stad viel haar een beetje tegen, omdat ze had verwacht dat het net zo’n leuke oude stad als ’s-Hertogenbosch zou zijn.

Gelukkig beviel haar nieuwe baan als taalassistente wel goed. Het leukste vond ze dat leerlingen veel meer blijken te kunnen dan ze zelf denken. Ze spreken zelfs heel aardig Duits. In het begin was het voor onze leerlingen nog wat onwennig: Duits praten met een buitenlandse vrouw.

Alle leerlingen van klas 2 t/m 6 werden individueel en in kleine groepjes uitgenodigd door Eva. Ook verzorgde ze lesdelen tijdens de lessen Duits. Ze gaf dan leuke opdrachten, waardoor de leerlingen spelenderwijs met Duitse taal bezig waren. Ook heeft Eva de examenklassen goed voorbereid op hun mondeling.

Eva gaat haar toekomst vervolgen in Duitsland, waar ze kleuterleidster wordt op een TTO-school. Deze leerlingen worden tweetalig opgevoed en Eva leert ze Engels.

Inmiddels is Eva vertrokken naar Duitsland. Ze heeft afscheid genomen van de sectie Duits op het terras bij Janssen & Janssen. Eva werd letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Ze kreeg een vlag met allerlei krabbeltjes van leerlingen. De sectie bood haar een koektrommel van de Efteling, gevuld met Hollandse lekkernijen aan. Eva was blij met deze originele cadeaus die haar altijd zullen herinneren aan haar werkzaamheden op onze school én aan haar dagje Efteling met collega Nienke Ottevanger.

Wij wensen Eva veel succes met haar nieuwe uitdagingen en willen haar bedanken voor haar positieve bijdrage aan onze school.

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact