Nieuws

Twee leerlingen van het Cambreur College terug uit Afrika

By juni 16, 2014februari 15th, 2021No Comments

Twee leerlingen van het Cambreur College terug uit Afrika

Mike en Rik hebben stage gelopen bij Home of Good Hope

Mike Oerlemans en Rik van Opstal kunnen terugkijken op een heel bijzondere stage.
Ze hebben in het kader van hun verplichte internationale stage binnen tweetalig onderwijs, meegeholpen in de soepkeuken van Home of Good Hope in Namibië. In de soepkeuken komen per dag zo’n 500 kinderen in de leeftijd van ongeveer 2 tot 15 jaar een voedzame maaltijd halen die Monica Imanga voor hen bereid heeft. Maar het project omvat meer dat alleen het uitdelen van eten. Home of Good Hope helpt de kwetsbare kinderen uit de township van Windhoek in Namibië een toekomst op te bouwen. Deze kinderen hebben meestal hun ouders verloren door een Aidsepidemie en leven veelal op straat.
Haar project zorgt naast een dagelijkse maaltijd voor kansarme kinderen ook voor opvang buiten schooltijden, waarin aandacht is voor sport en spel, maar er tevens huiswerkbegeleiding aangeboden wordt.
Vooral Peacemaker Imanga, de zoon van Monica, en het voetbalteam van Home of Good Hope waren erg blij met de komst van de Cambreurleerlingen. Rik en Mike, fanatieke voetballers, hebben ook een flink aantal uurtjes op het voetbalveld doorgebracht met een aantal kinderen en hen laten zien hoe de voetbaltrainingen bij hun club VV Dongen er aan toegaan. De beide vijfdeklassers hebben een indrukwekkende, leerzame stage achter de rug. Deze ervaring nemen ze hun hele leven mee.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact