Nieuws

Help Brabant mee op weg naar NUL verkeersdoden!

By juni 11, 2014februari 15th, 2021No Comments

Help Brabant mee op weg naar NUL verkeersdoden!

Wethouder Van Beek en drie medewerkers van de gemeente Dongen, onder wie een fotograaf waren om 08.20 uur al paraat in lokaal 013. De les maatschappijleer werd op deze bijzondere dag anders ingevuld: Samen met de gemeente Dongen is het Cambreur College namelijk in actie gekomen voor ‘Nul Verkeersdoden Brabant.’

Leerlingen uit de bovenbouw kregen tijdens de lessen maatschappijleer en maatschappijwetenschappen verschillende stellingen voorgelegd. Op deze stellingen konden leerlingen reageren met een rode kaart (oneens) of met een groene kaart (eens). Enkele voorbeelden: "Whatsappen op de fiets is net zo gevaarlijk als in de auto" of "Het in hebben van oortjes op de fiets en scooter moet verboden worden".

De leerlingen waren erg betrokken en reageerden enthousiast op elkaar. Wat opviel is dat de leerlingen zich goed bewust zijn van het feit dat een helm dragen toch echt wel noodzakelijk is op de brommer. Maar whatsappen, facebooken of nu.nl lezen terwijl je op de fiets zit? Dat moet toch kunnen? Een aantal leerlingen is al bezig met het behalen van het rijbewijs en kon de rest van de klas wel vertellen dat wanneer je eenmaal in de auto achter het stuur zit, je dan pas merkt hoe gevaarlijk die fietsers kunnen zijn zonder licht fietsend met zijn drieën of vieren naast elkaar.

De gemeente Dongen hoopt op deze speelse en interactieve wijze verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen bij jongeren en dat is zeker gelukt!

Meer informatie over de Brabantse actie is te vinden op https://www.facebook.com/nulverkeersdodenbrabant

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact