Nieuws

Cambreur College in het tv programma Kassa!

By juni 2, 2014februari 15th, 2021No Comments

Cambreur College in het tv programma Kassa!

Dat duurzaamheid regelmatig terugkomt in lesprogramma’s en activiteiten op het Cambreur weten veel leerlingen maar al te goed. Dat we als school een voorloper in Nederland zijn met het plaatsen van inzamelapparaten voor petflesjes en blikjes is waarschijnlijk wat minder bekend. Nadat vorig jaar twee leerlingen uit vwo 6, Marieke Kuijpers en Lizzy Louer, hebben onderzocht of het gescheiden inzamelen van afval op een middelbare school mogelijk is, hebben we sinds dit schooljaar twee Greenup apparaten in de aula van gebouw A staan. Aan het begin van het schooljaar hebben leerlingen veel gebruik gemaakt van de apparaten, met name omdat de opbrengst ten goede kwam aan het schoolfeest voor de bovenbouw. Sindsdien zijn we als school aan het worstelen met de afvalstromen, met name in de aula. Leerlingen weten dat het belangrijk is om afval gescheiden in te zamelen, maar het daadwerkelijk doen na afloop van de pauze blijkt toch nog lastig.

Het tv programma kassa! Maakt een special van drie uitzendingen over het gescheiden inzamelen van afval, met name plastic. Op woensdag 28 mei hebben ze opnames gemaakt op het Cambreur. Er is gesproken met leerlingen, oud-leerlingen Marieke en Lizzy en met facilitair manager Cor Willemse over hoe afvalscheiding op het Cambreur geregeld is. Dat er nog veel ruimte voor verbetering van het inzamelen van afval is weet iedereen die wel eens na de pauze in de aula rondkijkt. Dat we er als school mee bezig zijn, dat leerlingen langzamerhand inzien dat we het belangrijk vinden en dat onze leerlingen positief kritisch willen meedenken over de wijze waarop we met ons afval omgaan is het belangrijkste.

Op 12 juni om 19.30 uur zal de uitzending waarin het Cambreur voorkomt uitgezonden worden op Nederland 2. Allemaal kijken dus!
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact