Nieuws

Leerlingen leren leerlingen over duurzaamheid

By mei 28, 2014februari 15th, 2021No Comments

Leerlingen leren leerlingen over duurzaamheid

Leerlingen van groep 8 van basisschool Achterberg waren woensdag 28 mei van harte welkom op het Junior College. Het centrale thema deze ochtend was duurzaamheid. Leerlingen van havo 2a en havo2b hebben in de voorafgaande weken in groepjes een presentatie voorbereid. Deze moet inhoudelijk kloppen, maar ook geschikt zijn voor leerlingen van groep 8. Want zij zijn het publiek.

Onze leerlingen hebben met veel fantasie een onderwerp gekozen en dit ook op een ludieke manier uitgewerkt. De achterbergleerlingen krijgen in een carrouselvorm iets te horen over windmolens, over de recycling van glas, over natuurrampen die veroorzaakt worden door de mens en over poep en het hergebruik ervan. Ze doen bijna professionele bordspellen, beantwoorden quizvragen over koolstofdioxide, over milieuvervuiling en over afval. De sfeer is in ieder lokaal anders: er zijn heel serieuze presentaties, maar er wordt ook fanatiek gestreden om de eer bij een bordspel of een quiz.

Aan een ander iets leren is de beste vorm van zelf leren, daaraan hebben de havo-leerlingen dus voldaan. De leerlingen van groep 8 hebben allerlei aspecten van duurzaamheid gezien en gehoord en gaan op hun eigen school hiermee verder. Een mooie samenwerking dus, vinden zowel meneer Bekkers als de docenten van basisschool Achterberg.

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact