Nieuws

Presentatie miniprofielwerkstuk vw3a

By mei 15, 2014februari 15th, 2021No Comments

Presentatie miniprofielwerkstuk vw3a

Spanning was van de gezichten af te lezen bij de leerlingen van vw3a bij aanvang van de presentaties van de miniprofielwerkstukken. Want niet alleen een begeleider en de eigen ouders zaten in het lokaal. Ook ouders van klasgenootjes werden uitgenodigd om de presentaties bij te wonen. En hoe meer publiek, hoe meer spanning.

Dit jaar is voor vw3a een pilot gestart met het maken van een miniprofielwerkstuk. Deze pilot hebben we opgestart om leerlingen beter voor te bereiden op de bovenbouw. We willen de typische vwo-eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, motivatie, open staan voor nieuwe dingen, pro-activiteit, een onderzoekende houding en zelfstandigheid bij uitstek aangespreken met behulp van deze opdracht.

Vanaf het begin van dit schooljaar zijn de vwo-leerlingen bezig geweest met het voorbereiden en maken van een profielwerkstuk. De onderwerpen waren zeer divers: Vluchtelingen, Associëren, Kleurenblindheid, Gamen, Kleding en Sport.
Hierbij komen diverse vaardigheden, zoals samenwerken, plannen, onderzoeken en veldwerk bij kijken. Enkele groepjes kwamen er snel achter wat er fout kan gaan tijdens dit proces, andere groepjes hebben heel zelfstandig en met een bewonderenswaardige taakopvatting hun werk afgerond. De werkstukken zijn ingeleverd en worden beoordeeld. De presentaties waren goed, de leerlingen tevreden en de ouders trots.

De twee projecten Associëren en Kleurenblindheid sprongen eruit. Deze twee groepen hadden uitstekend veldwerk verricht, een goed werkstuk geschreven en een mooie presentatie gehouden. Zij hebben gewonnen en werden beloond met een bioscoopbon.

Alle groepjes ontvangen van de heer Thielen en mevrouw Schrover een dik vet compliment voor hun werkhouding en hun inzet. De leerlingen hebben deze pilot tot een succes gemaakt en deze is zeker voor herhaling vatbaar.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact