Nieuws

Boejuh, een avond genieten van aanstormend talent

By april 16, 2014februari 15th, 2021No Comments

Boejuh, een avond genieten van aanstormend talent

Van stevige Rock tot licht klassiek, een uitbundig vol podium tot een ingetogen nummer van een solist, alles kan tijdens Boejuh 2014 en er is waardering en applaus voor iedereen. Boejuh is die ene avond in het schooljaar die we nooit willen missen. Voor een bijna volle Volkaertzaal treden onze leerlingen op, Cefas praat het programma in een flitsend rood pak met witte hartjes aan elkaar. Hij introduceert de jury op rij een, die de lastige taak heeft om de totaal verschillende kunstuitingen te beoordelen.

Wicked Wood opent de avond met zang van Isabelle Lafeber, begeleid door gitaar, cajon en viool, waarbij Femke Kuijsters in haar eentje danst. Iris en Roos in wit en zwart dansen subtiel en mooi, New Style hebben inderdaad een eigen stijl, snel, overtuigend, pittig. Zij vallen hiermee in de prijzen. Dat geldt ook voor State Of The Art met Janno Verharen op gitaar. Winnar van de avond is Daan in ’t Groen met een zelf geschreven licht klassiek nummer, dat hij met een grote vanzelfsprekendheid ten gehore brengt. De aanmoedigingsprijs is voor onze jongste deelnemer Joris Krol. We hopen hem ieder jaar terug te zien op het Boejuhpodium.

Opvallend tijdens deze Boejuheditie is de eigen interpretatie van bekende en minder bekende nummers. Simone Maas in geheel eigen stijl, de afwisseling van een wat speelse Naomi met de besliste inbreng van Sabine, een ontroerende Iris met een nummer van Nina Simone.

De schoolband Black Velvet besluit de avond met een aantal swingende nummers, waarna Ton Sprangers als voorzitter van de jury de uitslag bekend maakt. Hij bedankt Rob Näring en zijn crew voor al het werk voor en achter de schermen. We all have got the music in us en dat hopen we volgend jaar weer te mogen beleven.

Paulien Jansen heeft gezorgd voor opnamen tijdens deze avond, via deze link krijg je een indruk van de avond.

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact