Nieuws

Vieya, gemeente Dongen en CIER Architecten geven leerlingen Cambreur College een kijkje in de keuken van projectontwikkeling!

By april 11, 2014februari 15th, 2021No Comments

Vieya, gemeente Dongen en CIER Architecten geven leerlingen Cambreur College een kijkje in de keuken van projectontwikkeling!

Het Cambreur College organiseert jaarlijks een praktijkweek voor al haar leerlingen, waarin wordt gewerkt aan diverse opdrachten. Dit jaar vindt de praktijkweek plaats vanaf maandag 14 april. Voor het vak aardrijkskunde – met het onderwerp ‘stedenbouw’ – begeleiden Vieya, Gemeente Dongen en CIER Architecten de praktijkopdracht.
In de studiebanken kunnen leerlingen veel leren over stedenbouw, maar ervaringsdeskundigen van Vieya, gemeente Dongen en CIER Architecten zijn ervan overtuigd nét wat extra informatie hierover te kunnen geven in de praktijk. Daarom slaan zij de handen ineen en krijgen tweedejaars VWO leerlingen van het Cambreur College een rondleiding op een ontwikkellocatie in Dongen.

Voordat de leerlingen deelnemen aan de rondleiding, worden zij zelf aan het werk gezet. Op woensdag 9 april presenteerde Vieya de praktijkopdracht op het Cambreur College. Als ontwikkelaars in spé krijgen de leerlingen de opdracht een stedenbouwkundig plan te ontwikkelen. Uiteraard moeten zij net als professionele ontwikkelaars rekening houden met te verrichten vooronderzoek en eisen waaraan het plan moet voldoen. Verder zijn ze vrij in het bepalen van onder andere de doelgroep, woningtypen, architectuur en de inrichting van het openbaar gebied.

De uitgewerkte concepten presenteren de leerlingen op dinsdag 27 mei op het kantoor van Vieya aan een vakjury, bestaande uit onder andere professionals van Vieya, gemeente Dongen en CIER Architecten. De projectgroep met het best doordachte en uitgewerkte idee wordt door de vakjury uitgeroepen als winnende team!
Direct na de presentaties neemt Vieya de leerlingen mee de praktijk in en wordt een bezoek gebracht aan ontwikkellocatie De Hoogt in Dongen. Op deze locatie ontwikkelt Vieya een woningbouwplan van 44 woningen (zie ook: www.dehoogtdongen.nl). Tijdens dit bezoek wordt de belangrijkste informatie over stedenbouw nader toegelicht en aangewezen op locatie. Daarnaast presenteert Vieya het eindresultaat van De Hoogt aan de hand van een 3D-animatie. Kortom; het belooft een zeer leerzaam project te worden over stedenbouw met een kijkje in de keuken van projectontwikkeling!
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact