Nieuws

Amateur Musical Awards

By maart 31, 2014februari 15th, 2021No Comments

Amateur Musical Awards

“Lights off, spot on” zo gaat dat met musicals. Je krijgt een kans om het goed te doen na weken repeteren en als je het goed doet maak je ook nog eens kans op een Award! Hoe vet is dat?

Mijn musicalgroep de Notenkrakers was genomineerd voor twee Amateur Musical Awards. Super gaaf natuurlijk als je wordt genomineerd, maar we moesten ze natuurlijk nog wel proberen te winnen. We behoorden al tot de beste vijf van Nederland met onze Kap & Grime en Dans & Choreografie. Omdat we genomineerd waren mochten we vorige week maandag gaan optreden in Amsterdam om te strijden voor deze twee Awards. Van onze 50 krakers mochten er alleen maar 20 tot 25 mee. Ik was een van de gelukkigen en heb in het De La Mar theater in Amsterdam mogen staan!! Hier ging natuurlijk een hoop voorbereiding en training aan vooraf, maar uiteindelijk een echte repetitie op het odium in Amsterdam.

Maandag na het repeteren was het pakken aan en in de grime. Onze kattenpakken waren hartstikke warm en toen we daar een dag in rond hadden gelopen was iedereen blij ze uit te mogen doen. Ook moesten we een uur in de grime zitten. “Stilzitten en ogen dicht houden.” Dat viel niet mee maar het resultaat mocht er wezen. Toen we eindelijk het podium op mochten, wetende dat André van Duin in de zaal zat, Pia Douwes, Karin Bloemen en nog wat bekende Nederlanders, werd iedereen gek van spanning of gewoon omdat ze er zo’n zin in hadden. Probleem: In de coulissen mag je niet praten. Maar op het podium waren alle zenuwen weg en hadden we de aanwijzingen van onze choreografe goed in ons hoofd. En ja hoor uiteindelijk hebben we dan een van de twee Awards binnengesleept. Dit was echt een geweldige ervaring!

Emma Nuchelmans Tvw3b
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact