Nieuws

Gepofte aardappel smaken naar meer

By maart 19, 2014februari 15th, 2021No Comments

Gepofte aardappel smaken naar meer

Spetterende carrièredagen Cambreur afgerond met bedrijfsbezoekjes

Nog niet afgestudeerd, twijfelen wat je wilt worden of gewoon op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zorg dan dat je erbij bent op de Cambreur Carrièredagen voor basis- en kaderleerlingen. Massaal maakten meiden en jongens uit leerjaar drie van deze mogelijkheid gebruik. De informatie van een twaalftal succesvolle oud-leerlingen snoven ze gretig naar binnen. Met een vol hoofd aan bruikbare tips begonnen de basis- en kaderleerlingen vandaag aan de tweede tweedaagse editie van de Cambreur Carrièredagen. Informatie binnensnuiven en ervaren om een verantwoorde keuze voor een vervolgstudie te maken.

Laagdrempelig was de beursvloer voor de leerlingen. Oud-leerlingen uit de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg verzorgden de kick-off. Verbaasd keken zij naar de aan hun lippen hangende meiden en jongens, die geïnteresseerd luisterden naar hun verhaal.
‘We vertelden iets over onze tijd op school in de basis- en kaderleerweg. De studie na het Cambreur en het werk of studie die we gedaan hebben of waaraan we nog bezig zijn. Allemaal zijn we verrast door de belangstelling, de verbazing en de bewondering die wij kregen van deze derdejaars.’

Carrière maken niet simpel

Leerlingen zien in dat carrière maken niet simpel is. Je moet er wat voor doen, want je krijgt het niet aangereikt. Zeker niet in een tijd van economische recessie; diploma’s zijn nu een must! Een goede eerste indruk achter laten is noodzakelijk.
En dat deden de derdejaars van het Cambreur College. De vele bedrijven die de leerlingen bezochten waren onder de indruk. Goed voorbereid kwamen zij binnen bij de instellingen en bedrijven, stelden gerichte vragen en toonden interesse tijdens de boeiende rondleidingen door de bedrijven.
Opvallend en bijzonder leuk was het bezoek aan Aaardappelgroothandel Janssen in Dongen. Alle leerlingen weten nu dat aardappels, uien en wortelen in bijna alle supermarkten uit Dongen komen. De groothandel sorteert de bulk op grootte, wast ze en verpakt alle producten in kleine verpakkingen, supermarktklaar.
Ook is Janssen in voor nieuwe ontwikkelingen om de afnemende aardappelmarkt op te krikken. Studenten van de mbo-opleiding De Rooi Pannen ontwikkelde voor de firma een ‘gepoft-aardappelrecept’ dat nieuwe markten moet aanboren.
Ikke Mikke, Dongen Pallets, Van Wanrooij Elektrotechniek,Reining Transport, De Volckaert, McDonalds, Gasterij De Seterse Hoeve, Bromedo Metaal, Health City en Woonexpress ontvingen de leerlingen met open armen en openen volgend jaar opnieuw hun deuren voor de 3e Cambreur Carrièredagen.

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact